Krásný čtvrtek! Jak už jsem zmiňovala v článku Summer bucket list, chci letos vyrazit na piknik. Jistě, často si chodíme s přáteli sednout do parku, ale úplně ten správný piknik, kdy upečete koláč, přichystáte jednoduché dobroty, vezmete domácí limonádu, sbalíte deku a vyrazíte, jsem zažila tak dvakrát a přitom je to prostě skvělý. Jíst, povídat si, koukat na přírodu. No a kdybyste chtěli také vyrazit, tak vám zde přináším jednoduché a zdravé tipy co s sebou na piknik vzít. 


Chia puding
Asi všichni ho známe a právě na piknik se skvěle hodí, protože je lehký a rychlý. Tady na něj najdete recept.

Chico puding - avokádová pěna
Miluju avokádo, prostě miluju! Tento chico puding můžete najít všude možně po internetu, většinou nese název avokádová pěna. Mám pocit, že jsem byla jedna z prvních kdo s tímto receptem přišel (tím se nechci nějak kasat, jen tím chci říct, že je to původní verze tohoto dezertu a ty co jsou různě po internetu se mohou lišit). Recept na chico puding najdete zde. Taky můžete zkusit udělat tento recept a vykouzlit minivafličky, které do nich zapícháte.

Čokoládové košíčky s banánovou zmrzlinou
Recept na banánovou zmrzlinu = nana (nice) cream najdete tady. Čokoládové košíčky si vyrobíme snadno. Potřebujeme silikonové formičky na muffiny, které budeme potírat rozpuštěnou čokoládou (já použila 95% a mléčnou), dáme zatuhnout a pak vyloupneme. Tady jen pozor, pokud je budete přenášet v teple, aby vám neroztálo. Bude to chtít vzít do přenosné chladničky.

Hummus
Aby nebylo vše jen sladké, tak si přineste i hummus. Můžete ho koupit, ale lepší je doma připravený, kdy si do něj můžete dát přesně to co vám chutná! Recept najdete zde. 

Pokud něco z toho budete zkoušet, napište jak vám chutnalo přímo pod příspěvek s receptem. ♥
A.

6 komentářů

  1. skvelý článok, presne takéto tipy vždy ocením ;) akurát si mi spravila veľkú chuť, lebo som ešte nevečerala :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  2. Hummus a tú čoko penu mám veľmi rada! Chia puding mi nikdy veľmi neulahodil.
    Ale tú penu s tými waflami by som si hneď dala, v takej kombinácii by mi to nikdy nenapadlo jesť. Mňam. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ty čokoládové košíčky s banánovou zmrzlinou jsou skvělý tip!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová