To počasí venku mi dává. Nevadí mi zima, ale to sychravo. Počasí na teplý čaj a zalíst do křesla pod deku s knížkou. Nebo si k listování knížkou raději uvařit voňavou kávu a ukrojit čerstvě upečený perník, který provoní celý byt.
Dnes vám tedy prozradím recept na tenhle zdravý perník, jehož základ je cuketa. Nebojte se, vážně to nepoznáte, že by tam byl kus zeleniny a určitě si pochutnáte. Velkými mlsaly ozkoušeno a doporučeno.

200 g cukety
150 ml polotučného mléka
50 ml řepkového oleje
1 vejce
40 g čekankového sirupu (nebo podle vaší chuti // lze vyměnit za cukr)
40 g cukru (pokud dáte jen čekankový sirup, perník bohužel takhle hezky nevyběhne 😔)
200 g celozrnné ječné/špaldové mouky
15 g kakaa
1 lžička perníkového koření (není nutné)
1/2 sáčku kypřícího prášku do perníku

Předehřejeme troubu na 180 °C.
Cuketu omyjeme a nastrouháme najemno. Přidáme k ní mléko, řepkový olej, vejce a čekankový sirup. Vše promícháme.
Postupně přidáme i sypké ingredience a opět pořádně promícháme.
Dáme do menšího vymazaného pekáčku a necháme péct 30 minut.
Perník můžete ještě potřít dobrou marmeládou, pokud ho budete chtít sladší nebo přelít čokoládou.

Pokud budete recept zkoušet, dejte vědět, jak se vám povedl.:) #dobrotyodA
A. ❤️

8 komentářů

  1. Perník se povedl, a je moc dobrý. Akorát příště udělám z dvojité dávky😊

    OdpovědětVymazat
  2. Cuketa se v tomto receptu neždíme? Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  3. Perník s cuketou jsem vyzkoušela. Dopadl perfektně. Děkuji za recept. Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  4. Perník je vynikající,určitě sem nedělala naposledy. Akorád mi tak hezky jako vám nevyskočil. 🙂

    OdpovědětVymazat
  5. Perník je opravdu luxusní ♥️
    Moc děkuji za úžasný recept, ihned ukládám ☺️

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová