cuketový perník
15. 3. 2019
To počasí venku mi dává. Nevadí mi zima, ale to sychravo. Počasí na teplý čaj a zalíst do křesla pod deku s knížkou. Nebo si k listování knížkou raději uvařit voňavou kávu a ukrojit čerstvě upečený perník, který provoní celý byt.
Dnes vám tedy prozradím recept na tenhle zdravý perník, jehož základ je cuketa. Nebojte se, vážně to nepoznáte, že by tam byl kus zeleniny a určitě si pochutnáte. Velkými mlsaly ozkoušeno a doporučeno.
na pekáček o rozměru 23x23 cm:
Dnes vám tedy prozradím recept na tenhle zdravý perník, jehož základ je cuketa. Nebojte se, vážně to nepoznáte, že by tam byl kus zeleniny a určitě si pochutnáte. Velkými mlsaly ozkoušeno a doporučeno.
na pekáček o rozměru 23x23 cm:
200 g cukety
150 ml polotučného mléka
50 ml řepkového oleje
1 vejce
150 ml polotučného mléka
50 ml řepkového oleje
1 vejce
20 g čekankového sirupu (nebo podle vaší chuti // lze vyměnit za cukr)
50 g cukru (pokud dáte jen čekankový sirup, perník bohužel takhle hezky nevyběhne 😔)
200 g celozrnné ječné/špaldové mouky
15 g kakaa
1 lžička perníkového koření (není nutné)
1/2 sáčku kypřícího prášku do perníku
Předehřejeme troubu na 180 °C.
Cuketu omyjeme a nastrouháme najemno. Přidáme k ní mléko, řepkový olej, vejce a čekankový sirup. Vše promícháme.
Postupně přidáme i sypké ingredience a opět pořádně promícháme.
Dáme do menšího vymazaného pekáčku a necháme péct 30 minut.
Perník můžete ještě potřít dobrou marmeládou, pokud ho budete chtít sladší nebo přelít čokoládou.
Pokud budete recept zkoušet, dejte vědět, jak se vám povedl.:) #dobrotyodA
A. ❤️
200 g celozrnné ječné/špaldové mouky
15 g kakaa
1 lžička perníkového koření (není nutné)
1/2 sáčku kypřícího prášku do perníku
Předehřejeme troubu na 180 °C.
Cuketu omyjeme a nastrouháme najemno. Přidáme k ní mléko, řepkový olej, vejce a čekankový sirup. Vše promícháme.
Postupně přidáme i sypké ingredience a opět pořádně promícháme.
Dáme do menšího vymazaného pekáčku a necháme péct 30 minut.
Perník můžete ještě potřít dobrou marmeládou, pokud ho budete chtít sladší nebo přelít čokoládou.
Pokud budete recept zkoušet, dejte vědět, jak se vám povedl.:) #dobrotyodA
A. ❤️
18 komentářů
Perník se povedl, a je moc dobrý. Akorát příště udělám z dvojité dávky😊
OdpovědětVymazatTak to mám dvojnásobnou radost! :))
VymazatCuketa se v tomto receptu neždíme? Děkuji :)
OdpovědětVymazatAhoj Luci, nene, neždíme. :)
VymazatPerník s cuketou jsem vyzkoušela. Dopadl perfektně. Děkuji za recept. Vlaďka
OdpovědětVymazatPerník je vynikající,určitě sem nedělala naposledy. Akorád mi tak hezky jako vám nevyskočil. 🙂
OdpovědětVymazatNebylo to právě tím čekankovým sirupem? :( Jsme ráda, že chutnal!
VymazatTento recept je opravdu parádní!
OdpovědětVymazatDěkuju! :)
VymazatPerník je opravdu luxusní ♥️
OdpovědětVymazatMoc děkuji za úžasný recept, ihned ukládám ☺️
Děkuji, jsem ráda, že chutná! :)
VymazatPerníček moc fajn.. děkujeme 😘🌹❤️
OdpovědětVymazatLuxusní a nejlepší jaký jsem kdy jedla!
OdpovědětVymazatTy jo, moc děkuju! 🥹
VymazatRecept jsem také vyzkoušela . Perník je vynikající . Přidala jsem ještě meruňky co jsem měla doma a nebe v puse . Recept ihned zapsán do notesu OBLÍBENÉ RECEPTY!
OdpovědětVymazatTy jo, to je super! Já miluju meruňky ve všem, tak to musím zkusit. :)
VymazatAhoj, perník je moc dobrý, ale tak jako Tobě mi nevyskočil. Cukr jsem dodržel, ale vynechal jsem sladidlo a přidal trochu čokoládového proteinu. Ještě bych se chtěl zeptat na velikost pekáčku. Předem děkuji, Aleš
OdpovědětVymazatAhoj. :) Hmmm, to by mohlo být právě tím proteinem, on to může takhle "splácnout". Doufám, že aspoň chuťově byl dobrý. :)
Vymazat