křehký koláč s ovocem
27. 7. 2017
Korpus:
250 g celozrnné mouky (já měla 50 g celozrnné ječné a 200 g celozrnné žitné)
špetka himalájské soli
špetka himalájské soli
1 (domácí) vejce
70 g řepkového oleje
2 lžíce čekankového sirupu
1 lžička vanilkového aroma
2 lžíce čekankového sirupu
1 lžička vanilkového aroma
Krém:
500 g tvarohu (já měla 250 g polotučného a 250 g nízkotučného)
1 lžička vanilkového aroma
Na ozdobu:
1 hrnek rybízu
Mandlová drobenka:
30 g mletých mandlí
30 g jemně mletých ovesných vloček
1 lžíce čekankového sirupu
Mandlová drobenka:
30 g mletých mandlí
30 g jemně mletých ovesných vloček
1 lžíce čekankového sirupu
Předehřejeme si troubu na 180 °C.
Všechny ingredience na těsto jednoduše smícháme a rukama propracujeme v hladkou kompaktní směs, tu pomocí rukou vymačkáme do vymazané a vysypané formy.
Na takto připravené těsto, dáme tvarohy (smíchat tvarohy s vanilkovým aroma) a posypeme rybízem.
Ingredience na drobenku si také jednoduše smícháme, propracujte buď rukama nebo vidličkou, a celý koláč zasypeme.
Vše pečeme na 180 °C podobu 25 minut.
Všechny ingredience na těsto jednoduše smícháme a rukama propracujeme v hladkou kompaktní směs, tu pomocí rukou vymačkáme do vymazané a vysypané formy.
Na takto připravené těsto, dáme tvarohy (smíchat tvarohy s vanilkovým aroma) a posypeme rybízem.
Ingredience na drobenku si také jednoduše smícháme, propracujte buď rukama nebo vidličkou, a celý koláč zasypeme.
Vše pečeme na 180 °C podobu 25 minut.
Doufám, že koláč vyzkoušíte. Je parádní.
A. ♥
8 komentářů
Koláč vypadá skvěle! ♥
OdpovědětVymazatAnother Dominika
Děkuju moc ♥
VymazatMňaaam..! Křehké těsto mám radši než např. kynuté nebo listové.
OdpovědětVymazatVypadá to dobře :)
Tak určitě zkus, myslím si, že ti bude chutnat. :)
Vymazatskvelý recept, určite ho vyskúšam :)
OdpovědětVymazatSabi z blogu Beautiful savage
Děkuji, pak dej vědět jak to dopadlo. :)
VymazatAndrejko, je výborný! Chtěla jsem zdělat loňské zásoby černého rybízu v mrazáku, ale bála jsem se, aby nebyl koláč příliš kyselý, takže jsem do tvarohu přidala tři lžíce vanilkového třtinového cukru místo vanilkového aroma. A je sladký podle mého gusta. :) Také jsem vyměnila mandlovou mouku za kokosovou a udělalo to zajímavou a moc dobrou chuť. Takže díky za recept, nedělala jsem naposledy! ❤️
OdpovědětVymazatJéé, to mám velkou radost. A s tou kokosovou moukou to zní moc suprově. :)
Vymazat