křehký koláč s ovocem

A protože rybízových koláčů není nikdy dost, tak tady jedna zdravější varianta na můj oblíbený. Pokud ho budete zkoušet, můžete mě ho na instagramu označit #dobrotyodA, abych to vše viděla. :)

Korpus:
250 g celozrnné mouky (já měla 50 g celozrnné ječné a 200 g celozrnné žitné)
špetka himalájské soli
1 (domácí) vejce
70 g řepkového oleje
2 lžíce čekankového sirupu
1 lžička vanilkového aroma

Krém:
500 g tvarohu (já měla 250 g polotučného a 250 g nízkotučného)
1 lžička vanilkového aroma

Na ozdobu:
1 hrnek rybízu

Mandlová drobenka:
30 g mletých mandlí
30 g jemně mletých ovesných vloček
1 lžíce čekankového sirupu


Předehřejeme si troubu na 180 °C.

Všechny ingredience na těsto jednoduše smícháme a rukama propracujeme v hladkou kompaktní směs, tu pomocí rukou vymačkáme do vymazané a vysypané formy.

Na takto připravené těsto, dáme tvarohy (smíchat tvarohy s vanilkovým aroma) a posypeme rybízem.

Ingredience na drobenku si také jednoduše smícháme, propracujte buď rukama nebo vidličkou, a celý koláč zasypeme.

Vše pečeme na 180 °C podobu 25 minut.

Doufám, že koláč vyzkoušíte. Je parádní.
A. ♥

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!