A protože rybízových koláčů není nikdy dost, tak tady jedna zdravější varianta na můj oblíbený. Pokud ho budete zkoušet, můžete mě ho na instagramu označit #dobrotyodA, abych to vše viděla. :)

Korpus:
250 g celozrnné mouky (já měla 50 g celozrnné ječné a 200 g celozrnné žitné)
špetka himalájské soli
1 (domácí) vejce
70 g řepkového oleje
2 lžíce čekankového sirupu
1 lžička vanilkového aroma

Krém:
500 g tvarohu (já měla 250 g polotučného a 250 g nízkotučného)
1 lžička vanilkového aroma

Na ozdobu:
1 hrnek rybízu

Mandlová drobenka:
30 g mletých mandlí
30 g jemně mletých ovesných vloček
1 lžíce čekankového sirupu


Předehřejeme si troubu na 180 °C.

Všechny ingredience na těsto jednoduše smícháme a rukama propracujeme v hladkou kompaktní směs, tu pomocí rukou vymačkáme do vymazané a vysypané formy.

Na takto připravené těsto, dáme tvarohy (smíchat tvarohy s vanilkovým aroma) a posypeme rybízem.

Ingredience na drobenku si také jednoduše smícháme, propracujte buď rukama nebo vidličkou, a celý koláč zasypeme.

Vše pečeme na 180 °C podobu 25 minut.

Doufám, že koláč vyzkoušíte. Je parádní.
A. ♥

8 komentářů

  1. Mňaaam..! Křehké těsto mám radši než např. kynuté nebo listové.
    Vypadá to dobře :)

    OdpovědětVymazat
  2. skvelý recept, určite ho vyskúšam :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  3. Andrejko, je výborný! Chtěla jsem zdělat loňské zásoby černého rybízu v mrazáku, ale bála jsem se, aby nebyl koláč příliš kyselý, takže jsem do tvarohu přidala tři lžíce vanilkového třtinového cukru místo vanilkového aroma. A je sladký podle mého gusta. :) Také jsem vyměnila mandlovou mouku za kokosovou a udělalo to zajímavou a moc dobrou chuť. Takže díky za recept, nedělala jsem naposledy! ❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, to mám velkou radost. A s tou kokosovou moukou to zní moc suprově. :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová