dýňové rizoto


Sice není zrovna dýňová sezóna, ale dýně se dá koupit vždy. Zkuste tento velmi rychlý a výborný recept na dýňové rizoto.

Další recepty s dýní:

Na 3 porce rizota:
1/2 dýně hokkaido
1 hrnek jasmínové rýže
750 ml zeleninového vývaru
100 g nastrouhaný parmezán
cibule
řepkový olej
na ozdobu a dochucení:
kozí sýr/ricotta
hrst čerstvého tymiánu


Hokkaido dýni omyjte, nakrájejte a dejte péct do změknutí na 160 °C.
V kastrůlku osmahněte cibuli a přidejte rýži. Tu postupně zalívejte vývarem a nechejte provařit.
Měkkou dýni rozmačkejte vidličkou a přidejte k rýži, když už je všechna voda téměř pryč (a je tedy dostatečně uvařená).
Na závěr vmíchejte ještě parmezán.
Pro dochucení můžete přidat navrch ještě čerstvý kozí sýr nebo třeba ricottu a tymián.

Pokud budete recept zkoušet, označte ho na instagramu #dobrotyodA.
A. ♥
varianta s hráškem (při posledním podlití, přidejte ještě hrášek)

Komentáře

  1. Skvělý recept :). Udělala jsem verzi s ricottou a tymiánem, moc nám to chutnalo. Děkuju!

    OdpovědětSmazat

Okomentovat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!