pondělí 27. listopadu 2017

dýňové lívance

Listopad se sice pomalu přehoupl v prosinec, ale dýně pro mě není záležitost pouze října a listopadu. Dokud dýně je, tak ji používám. Na všechny způsoby. Brownies, omáčka na špagety, opečená v salátu, pyré s mlékem jako dezert, dýňové latte a nebo tyhle skvělý a vláčný lívance. :)

90g dýňového pyré (uvařte/upečte dýni a romixujte dohladka nebo rozmačkejte vidličkou)
40g žitné celozrnné mouky
100-150ml vody (uvidíte, jakou budete mít konzistenci)
1/2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička skořice
1 lžička řepkového oleje
trošku javorového sirupu, pokud potřebujete dosladit, já nedávala, díky dýni to bylo pro mě sladké akorát

ricotta
maliny
pekanové ořechy

Mouku si smícháme se skořicí a práškem do pečiva, přidáme pyré, vodu a olej a promícháme. Vodu přidávejte postupně, uvidíte podle konzistence, aby těsto nebylo příliš tekuté. Ubrousek namočíme do řepkového oleje a pomažeme s ním pánev, na které tvoříme lívanečky a smažíme z obou stran dozlatova. Lívance si promažeme ricottou a posypeme malinami a nasekanými pekany. Dobrou chuť, pokud budete recept zkoušet nezapomeňte tagovat #dobrotyodA :)

Výživové hodnoty na 1 porci: 1 282kJ (306kcal), S=48g (cukry=3,5g), T=9,5g (nasycené=2,3g), B=8,9g, vláknina=2,7g

2 komentáře:

  1. Ty vypadají báječně, neměla jsem lívance snad už víc jak půl roku :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!