Nejsem příliš masová. Od běžné České populace se v tomto ohledu celkem liším. Většina Čechů má pocit, že maso musí být na talíři každý den, někdy dokonce vícekrát. Nejenže je to velká ekologická stopa, ale ani pro zdraví to pro většinu populace neshledávám nezbytností. Myslím, že maso 3x týdně je dostačující.
Konzumace masa má samozřejmě pozitiva, ale s ničím se to nemá přehánět, protože pak mohou převažovat i negativa spojena s jejich konzumací (nejen pro lidské zdraví).

Ačkoliv já sice nejsem úplně "masař", mám moc ráda ryby, jednou za čas si dám ráda burger nebo právě trhané maso. Proto jsem doma zkusila jen tak vytvořit tento recept a myslím, že by vám mohl takový nedělní oběd moc chutnat. :)

400 g hovězího/vepřového masa
1 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžíce povidel + 1 lžička povidel na dokončení
2 lžičky řepkového oleje
1 lžička uzené papriky
1/2 lžičky mletého pepře

brambory
pepř
paprika

Do pekáčku, který má i horní víko dáme maso.
Na maso přidáme hořčici, povidla, olej a koření. Rukama vše pořádně promícháme a maso pomažeme.
Pekáč přiklopíme a necháme 12 hodin v lednici marinovat.
Rozehřejeme si troubu na 110 °C, maso podlijeme tak 1/4 sklenice vody a necháme péct 3-4 hodiny. Během té doby můžeme ještě párkrát trochu podlít.
Po dopečení ještě horké maso pomocí vidliček začneme trhat.
Když máme maso odtrhané, přidáme ještě jednu lžičku povidel, pokud je potřeba a vše opět promícháme.
Výborné jsou s pečenými bramborami a zeleninou.

Pokud budete recept zkoušet, dejte vědět, jak se vám povedl. :)
#dobrotyodA
A. ❤️

1 komentář

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová