Říjen už nedočkavě klepe na dveře a s ním i začátek nového semestru a abychom si začátek nových povinností co nejvíce zpříjemnili a byli zdraví a šťastní, mám tu pro vás výzvu na celý měsíc, ve kterém budeme cvičit, zdravě jíst a pozitivně myslet.
Tuhle výzvu jsem naplánovala už někdy v polovině srpna a pak když Andy z blogu Fit & Fabulous přišla se svou měsíční výzvou na září, řekla jsem si, že je to skvělý, protože začnete s její výzvou a můžete pokračovat s tou mojí. :)

Zapojíte se jednoduše tak, že každý týden (den) půjdete ke mně na blog a přečtete si úkol na daný den. A pokud se vám bude chtít budu ráda, když mi budete posílat fotky na instagramu, facebooku nebo třeba do mailu. Nebo můžete přidávat fotky na instagram s hashtagam #FitRijen a já budu každý den kontrolovat, kdo se zapojil. :)

Tak a úkoly na tento týden:

1.10. neděle: Jídlo do krabiček!
Protože je dnes neděle a zítra je buď nový školní/pracovní den a nebo den jako stvořený proto konečně začít jíst zdravě i v práci, připravíme si oběd do krabičky. Nápady můžete najít třeba tady Food Inspo.

Nebo můžete zkusit úplně jednoduchý recept: Uvařit kuskus a přidat do něj bylinky na ochucení. V troubě si ogrilovat cuketu, mrkev a lososa (vegan version: tofu), to přidat ke kuskusu. A na závěr ještě přidat avokádo a posypat trochou konopných semínek. Dobrou chuť.♥


2.10. pondělí: Protažení (yoga) hned po probuzení.
Pondělí je pro většinu lidí nepříjemný den, jak si teda udělat to pondělí hezčí? Hned po ránu protáhnout všechny svaly v těle! Můžete buď podle sebe nebo jednoduchým pozdravem slunce a pokud byste chtěli moje oblíbené video na ranní yogu tak to je tady ↓

3.10. úterý: Nové informace.
Jasně informace se na nás valí ze všech stran, ale co si přečíst něco nového, co nám pomůže trochu lépe se zorientovat v tom co jíst a tak? Nebo třeba něco o tom jak neprokrastinovat a být produktivnější. Podívejte se třeba na tyhle články, které jsem v minulosti napsala ↓ nebo prostě koukněte různě po internetu.

4.10. středa: Běh!
Opakuju to pořád běh je prostě skvělej, pomáhá tělu s fyzickou, ale stejně tak i s psychickou stránkou člověka. Krásně si při něm vyčistíte hlavu. Že nemůžete běhat? Tak jděte aspoň na procházku a můžete zkusit chvílemi běžet. Vyrazte alespoň na 30 minut.


5.10. čtvrtek: Zdravý nákup.
Dnes bychom měli zajít do obchodu a nakoupit ovoce, zeleninu, kvalitní obiloviny a jiné zdravé potraviny. Vyhněte se obloukem regálům se sladkostmi, zbytečně tučnému a solenému.
Nebo můžete zkusit zajít do zdravé výživy a vybrat si něco zdravého tam (pozor i tam se najdou věci, které zdravé zrovna nejsou).

6.10. pátek: Thankful friday!
Co si takhle v pátek připomenout 3 věci za které jsme dnes vděční. Co se nám povedlo, co nás potěšilo, díky čemu jsme se cítili líp. Nemusí to být nic velkého, stačí 3 maličkosti. Vždyť maličkosti dělají život lepším!

7.10. sobota: Posilujeme zadek!
Když už na něm celé dny sedíme, taky bychom mu mohli dát zabrat i jiným způsobem, tentokrát zkusíme tenhle masakr od Péti, auuuu.


8.10. neděle: Zdravé lívance.
V neděli bychom si mohli udělat příjemné ráno lívanci, zkuste třeba tento recept.

2 komentáře

  1. Ahoj, přijde mi to jako super nápad takováhle výzva, je to poprvé, kdy jsem na něco takovýho narazila a reálně se chci účastnit! :) :D Včera pro mě sice krabičky neměly smysl, protože tenhle týden nemám školu, ale hned dneska ráno jsem si dala ranní jógu a musím říct, že jsem nadšená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda! ♥ Ať tě výzva baví i dál a budu ráda za reporty, jak se ti daří. :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová