Ahoj, že jsme byla v polovině září na pár dní v Anglii asi víte. Díky úžasné Verče totiž vznikly tyhle krásné fotky a ještě tyhle. Protože mi několik z vás odpovídalo na instastories, že by rádo znalo podniky, které jsme navštívily, tak jsem sepsala tenhle rychlý přehled. U každé kavárny jsem psala, že je zde milá obsluha, jenže to je prostě Anglie. Všichni jsou příjemní a milý, takže s obsluhou se vážně nespálíte (asi) nikde.
Brighton
O tipech kam vyrazit v Brightonu si můžete přečíst zde. Je to ucelený soupis všech možných tipů od podniků, památek až po supermarkety, který jsem sepsala před rokem, po mém měsíčním žití v Brightonu. Nyní jsem do něj přidala ještě pár podniků navíc, kam vyrazit na snídani nebo na kafe, které jsme navštívily teď společně s Verunkou. Na tyhle místa se můžete podívat i tady. ↓

Cafe Plenty, Maple Cafe a Bill's byly naprosto jasné zastávky!
To že se tady zastavíme jsme věděla už v Čechách. Byla jsem zde totiž už před rokem a chtěla jsem, aby je viděla i Verunka. Cafe Plenty je totiž asi nejoriginálnější kavárna s těmi nejlepšími dorty. Maple je tak útulná a společně se skvělým kafem a čajem jsme ji nemohly vynechat. A Bill's je sice řetězec, ale pro jejich vegetariánskou snídani, kterou si můžete dát kdykoli během dne, bych udělala cokoliv (to ne, ale hodně jo).

Pokud si chcete dát lívance rozhodně zajděte sem. Je to malá kavárnička s velmi milou obsluhou. A jestli vám přijde stejně neuvěřitelná představa dát si k snídani lívance se smaženým banánem a slaninou a to vše přelité javorovým sirupem, rozhodně zajděte sem, změníte názor. Jen doporučuji dát si to s někým na půl, jinak už nemusíte jíst celý den. :D

Tak tohle je jedna z nejpříjemnějších kaváren, kde jsem byla. Je tak čistá, bílá a roztomilá. A rozhodně vyzkoušejte jejich Mocca. Chutná jako kakao, ale s jemným podtónem kávy. Vážně lahoda. K jídlu jsme zkusily tenhle pikantní toast s grilovanou zeleninou a sýrem, vše rozpečou, takže jíte teplé) a ještě malinový cheesecake. Prosím doveze mi někdo kousek do Prahy? ♥
No a ta fotogenická vitrína (viz první foto), ta za návštěvu fakt stojí ne? :D

V téhle kavárně jsme si daly jen kafe, flat white. Nejlepší kafe v Brightonu podle mě. Škoda, že jsme šly zrovna z oběda a měly jsme úplně plná bříška, ty zákusky vypadaly parádně. 

Vyčerpané z celodenního chození jsme zašly sem a posilnily se cappuccinem a mrkvovým dortem na půl. Seděly jsme venku a tak jsme mohly pozorovat kolem jdoucí lidi v plné uličce, zajímavé bylo, že i tak kolem nás byl klid. 

Tak tady jsme skončily úplnou náhodou, když jsme hledaly místo, kde si dát oběd. Dokonce jsme podnik přešly a najednou se zastavily s tím "Hele, to vypadalo dobře.". Tak jsme se vrátily a daly si noky s pestem a špenátem. Dobře, že jsme se vrátily, byly moc dobré.

London
Na Londýn jsme bohužel měly méně času a navíc jsme přijely v neděli odpoledne a to už je téměř vše zavřené, krom řetězců tipu Starbucks, kam jsme opravdu zajít nepotřebovaly.

Dáte si černou "kávu"? Ne? A co takhle žlutou, modrou nebo třeba zelenou? Pokud hledáte netradiční, ale výborné latte, rozhodně si zajděte sem. Pokud ne, tak si dejte nápoje tradiční. A k snídani byste rozhodně měli vyzkoušet tenhle skvělý řecký jogurt s granolou a mátou (ještě k tomu přidat ovoce a je to moje klasická snídaně, když doma nestíhám). 

Pokud milujete zdravou stravu, jděte sem. Pokud ne, tak máte tuhle zastávku povinnou. BOŽE! To bylo tak výborný. Moje jídlo se jmenovalo Godness bowl a naprosto to sedí. Pokud byste si měli vybrat jen jednu zastávku v Londýně, tak tady to je ona!

Jak nádherné je Notting Hill a Portobelo Road ví asi každý. Stejně tak nádherná a malebná je tahle kavárna, která se na ni nachází. A jejich toast s marmeládou a výborným mandlovým máslem je skvělá svačina. 

Kousek od domu Sherlocka Holmese najdete tuhle krásnou kavárnu. Milá obsluha, výborný čaj, vynikající skořicový a kardamonový pletenec. A víte co ještě? Vyhřívané prkénko. No fakt! :D

8 komentářů

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová