Já osobně preferuji sladké snídaně, ale občas to ráda proložím. A tohle je taková pecka, že byste to rozhodně měli vyzkoušet!

Nemusíte zůstat jen u snídaně, ale klidně si tenhle recept z Izraele (čtěte jako šakšuka) připravte i na oběd či večeři.

Budete potřebovat:

  • olej na tepelnou úpravu (doporučuji řepkový)
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g (1 plechovka) loupaných a sekaných rajčat
  • 3 vejce
  • trocha feta sýru
  • čerstvá petrželka
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička římského kmínu
  • čerstvě mletý pepř
  • chléb

Na rozehřátém oleji osmahněte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
Přidejte nakrájená rajčata (můžete použít čerstvá i konzervovaná) a koření - uzenou papriku, římský kmín, pepř.
Vypněte plotnu a do směsi vyklepněte opatrně vejce. Přikryjte poklicí a nechte cca 3 minuty, aby se bílky uvařily a žloutky jen lehce zhoustly.
Na závěr posypte feta sýrem a čerstvou petrželkou.
Podávejte s opečeným chlebem.


Už mě sledujete na Instagramu?


Dobrou chuť!

A.

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová