Ahoj! Jmenuju se Veronika a pocházím z Hané, z malého městečka Prostějova. Za studiem výživy jsem se vydala do Prahy, kde jsem se už za ty roky zabydlela. Na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy jsem úspěšně dokončila bakalářský obor nutriční terapeut a následně i navazující magisterský obor nutriční specialista. Na škole jsem se seznámila s Andrejkou a rychle se z nás staly dobré kamarádky a později také kolegyně, co sdílí stejný pohled na výživu a přístup ke své práci.

V rámci studia jsem si vyzkoušela praxe na různých nemocničních odděleních, ale už od začátku mě to více táhlo k soukromému poradenství. Usnadňovat lidem cestu k jejich cílům, aby se nemuseli zbytečně dlouho trápit sami, tak jako já sama kdysi.


Můj vztah k jídlu totiž nebyl vždy optimální. V honu za hubnutím jsem si prošla různými „zázračnými“ výživovými směry a dietami, čímž jsem si celý svůj přístup k jídlu rozhodila, a dostala se do začarovaného kruhu restrikcí a přejídání. Z jídla, které jsem si vždy užívala, se stal strašák. Nakonec jsem našla cestu ven, ale nebylo to jednoduché a věřím, že kdybych si tenkrát nechala pomoci, dostala bych se k ní daleko dříve.


Při práci tedy vycházím i ze svých vlastních zkušeností, především se však držím vědecky ověřených faktů. Neustále se snažím vyvracet mýty, které v oboru výživy nekonečně kolují. V praxi se zaměřuji především na redukci hmotnosti či nabírání a zdravý vztah k jídlu. Dále na úpravu stravy při potravinových intolerancích a alergiích a jiných zdravotních omezeních. Své znalosti se snažím neustále rozšiřovat.


Ve stravování i ostatních oblastech životního stylu je pro mě hlavní rovnováha, individualita a dlouhodobá udržitelnost. Svým klientům nic zcela nezakazuji, ani nenutím. Potraviny nerozděluji na zdravé a nezdravé, ale učím, jak se v nich orientovat a jak poznat správné množství. Strava ale samozřejmě není jediným pilířem a vedle adekvátního pohybu a dostatečného spánku považuju za ten nejdůležitější psychiku, která ovlivňuje vše, co se odehrává nejen v naší hlavě, ale v celém našem těle.


No a kdo jsem kromě odborníka na výživu? Ráda o sobě říkám, že jsem taková kreativní duše. Už od malička je mou milovanou činností kreslení a malování. V současnosti se věnuju hlavně malbě obrazů, a to také na zakázku - mrk @veronica.art.


Mou hlavní inspirací pro tvorbu je příroda, ve které miluju trávit čas. Když je venku krásně, tak bych se nejraději celé dny toulala po lese. Z toho vychází i moje nejoblíbenější pohybová aktivita, kterou jsou právě procházky a túry v horách. Na každodenní procházky mám i svého malého čtyřnohého psího parťáka. Zvířátka miluju obecně a taky je ráda ztvárňuju na svých obrazech.


Ještě k tomu pohybu, ráda si občas zacvičím nebo zaběhám a taky ráda plavu, to vše hlavně pro radost, nejsem žádný velký sportovec. Co vás asi nepřekvapí, tak to, že miluju dobré jídlo, ráda objevuju nové chutě a v kuchyni vymýšlím rychlé a jednoduché recepty. Miluju sladké a dobrou kávu, tuto kombinaci ráda objevuju po útulných kavárnách. Co ještě musím zmínit, tak svou lásku k fantasy žánru, ať už knihy či filmy a seriály.


Budu se na vás těšit na svém Instagramu a nebo třeba osobně v naší poradně.

V. 

1 komentář

  1. Ahoj, veľmi sa mi páči tvoj blog, akurát mi chýbajú dátumy, kedy bol článok vydaný, pretože takto sa človek nevie orientovať, či je príspevok aktuálny alebo si na blogu už dlhší čas nebola. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová