letní salát s grilovanou broskví
Pokud už vám obyčejné saláty lezou už trochu krkem, tohle je ideální způsob, jak salát "osvěžit", který zabere jen pár minut.
Budete potřebovat:
- ledový salát (klidně dejte mix, nebo to, co máte zrovna doma)
- cherry rajčata
- okurka
- broskve
- mozzarella light
- bazalka
- olivový olej
- pepř
- chléb
1. Do topinkovače (nebo do trouby) dejte opéct chléb. Po vytažení ho lehce potřete olivovým olejem.
2. Broskve omyjte, rozdělte na menší kousky, dejte na rozehřátou pánev a podlijte lehounce vody. Ve chvíli, kdy začnou lehce karamelizovat (ve chvíli, kdy se voda vyvaří), je otočte a znovu podlijte trochou vody.
3. Zatím v misce smíchejte nakrájený salát, rajčata a okurku. Opepřete a promíchejte (případně přidejte trochu olivového oleje nebo citronové šťávy).
4. Přisypte krutony, opečené broskve a natrhejte mozzarellu. Nakonec přidejte pár lístků bazalky.
Budete recept zkoušet? Dejte mi vědět, jak vám chutnal, nebo mě označte na Instagramu.
A.
Děkuji za přečtení a Váš komentář!