Banánový chlebíček a čokoláda si spolu skvěle rozumí, takže tohle prostě chtělo spojit! Můj klasický recept na banana bread už možná znáte, u vás měl velký úspěch a najdete ho tady. Pokud byste chtěli tuhle klasiku trochu oživit, tak právě tohle je skvělá volba k nedělní velké snídani. :)


Doba přípravy: 65 minut

Na jeden chlebík budete potřebovat:
4 velké zralé banány
2 vejce
50 g másla/řepkového oleje
2-3 lžíce čekankového sirupu (cukru) podle zralosti banánů
200 g celozrnné mouky
2 velké lžičky perníkového koření
40 g holandského kakaa
1/2 sáčku prášku do perníku
70 g hořké čokolády


Rozehřejte troubu na 170 °C.
Banány rozmačkejte vidličkou a smíchejte s vejci, máslem/olejem a sirupem/cukrem. 
Přidejte celozrnnou mouku, kakao, prášek do perníku a perníkové koření. 
Nakonec vmíchejte ještě nasekanou čokoládu a dejte péct.
Nechte péct zhruba 55 minut, kontrolujte špejlí.

Tip: podávejte rozehřátý chlebík s mandlovým máslem

Dobrou chuť. #dobrotyodA
A. ❤️

13 komentářů

  1. Nejlepší ♥ ..opět další receptík od tebe, který nezklamal :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, hned bych si kousek ukrojila ke zrovna teplému čaji, co jsem si udělala, banánový chlebíček je prostě super kdykoliv a na všechny způsoby, ale čokoládový jsem ještě nedělala a neměla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo! K teplému čaji nebo kávě je vždycky nejlepší. :)

      Vymazat
  3. Ježiš, já se těším, až budu mít funkční troubu a budu moct péct!! Už mě to štve. Zrovna tohle vypadá tak dobře :/. Možná to zkusím nacpat do muffinů, ty se mi vejdou do malé trouby, kterou máme na lince. Teď jsem si koupila špaldovou mouku, s tou by to také mělo jít, že? Já jí budu mít poprvé :'(.

    Verča ze Ztracena v Praze | PROCHÁZKA PO NÁPLAVKÁCH | FOTOÚVAHA

    OdpovědětVymazat
  4. Dneska ozkoušeno, úplně bez cukru, a je skvělý! Díky moc za recept :)

    OdpovědětVymazat
  5. Naprosto vynikajici, kazdy den mam ted ke svacine, vzdy se na nej těším. Uzasne bananovy a čokoládový, tento recept se moc povedl! ❤️

    OdpovědětVymazat
  6. Ten vypadá úžasně, banány mám moc ráda, určitě někdy vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  7. Chtěla bych se zeptat. Bude chutnat cca podobně, jako kdyby se tam dala bílá mouka? Já totiž miluji celozrné mouky, ale budu to dělat pro své kamarády a oni nejsou na celozrnou mouku zvyklí, tak jestli si myslíte, že jim to i tak bude chutnat.... Jinak moc díky za recept!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, celozrnná mouka v těchto moučnících není poznat. :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová