2 vejce
3 větší zralé banány
1 lžící čekankového sirupu
40g řepkového oleje
100g celozrnné špaldové mouky
100g jemně mletých vloček (s vlákninou)
1/2 lžičky kypřícího prášku
1 lžička skořice
Na ozdobení: 1 banán, hrst pekanových ořechů
3 větší zralé banány
1 lžící čekankového sirupu
40g řepkového oleje
100g celozrnné špaldové mouky
100g jemně mletých vloček (s vlákninou)
1/2 lžičky kypřícího prášku
1 lžička skořice
Na ozdobení: 1 banán, hrst pekanových ořechů
Troubu si předehřejeme na 160°C. Olej, sirup,vejce a banány dáme do mixéru a pořádně promixujeme. Do mísy si zatím dáme mouku, kypřící prášek a skořici a promícháme. Tekutou směs nalijeme k suché a vše smícháme. si společně vyšleháme v míse, banány si rozmačkáme vidličkou a přidáme k naší směsi a opět šleháme. V jiné míse si smícháme mouku, jedlou sodu a skořici. Obě směsi smícháme a opět vyšleháme. Těsto si vlijeme do formy, ozdobíme rozkrojeným banánem a posypeme posekanými pekany. Dáme do trouby a pečeme 45minut, raději udělejte test špejlí, abyste měli jistotu, že je chlebík hotový.
Moje oblíbená kombinace je pomazat chlebík arašídovým máslem nebo si ho dám k snídani s jogurtem. :)
Pokud budete chlebík zkoušet, můžete ho na instagramu označit #dobrotyodA, abych se na něj mohla podívat.
Nezapomeňte mě sledovat, taky na facebooku, aby vám nic neuniklo.
A. ♥
Nezapomeňte mě sledovat, taky na facebooku, aby vám nic neuniklo.
A. ♥
To musím zkusit. Nevypadá to vůbec složitě a chci ho udělat už dlouho takže! :)
OdpovědětVymazatYoung, wild and free
Včera jsem zkusila chlebík udělat a máš pravdu, taky se po něm jen zaprášilo! Skvělý recept, děkuji! :)
OdpovědětVymazatYoung, wild and free
Tak to jsem moc ráda! Já na něj nedám dopustit ♥
VymazatJá dělám trochu jiný recept s klasickou moukou, aby mi to snědl i přítel :D a vždy je hodně rychle po něm, mám ho moc ráda :) Příště zkusím přidat skořici, to jsem nezkoušela!
OdpovědětVymazatMyslim, ze by pritel ani nepoznal, ze je to z jine nez psenicne mouky. :)
VymazatO banana bread jsem zatím jen četla, vždycky si říkám, že ho vyzkouším, ale ještě jsem se k tomu bohužel nedostala. Tak třeba se teď k němu konečně dokopu :)
OdpovědětVymazatAXE Giveaway | Another Dominika
Určitě vyzkoušej, myslím, že nebudeš litovat :)
VymazatMňam to vyzerá yummy :3
OdpovědětVymazatpartofnicol.blogspot.sk
A je! :) :D
VymazatVypadá to úžasně! :) Můžu se zeptat, jestli dá použít i nějaký jiný olej nebo je ten řepkový z nějakého důvodu tam důležitý? Děkuju moc :)
OdpovědětVymazatAhoj, děkuji moc. :) Samozřejmě je možné použít jakýkoliv olej, já preferuji řepkový kvůli nutričním hodnotám, vysokému stupni zakouření (tedy vydrží opravdu vysoké teploty) a neutrální chuti. Psala jsem o olejích i samostatný článek, který najdeš v rubrice z deníku studentky NT, pokud by tě to zajímalo víc. Hezký den! :)
Vymazat