BANANA BREAD
8. 9. 2016Chcete zjistit další tipy na svačiny vhodné na kolo - mrkněte zde.
Budete potřebovat:
3 vejce
3 zralé banány (cca 300 g)
2 lžíce cukru (cca 50 g)
3 zralé banány (cca 300 g)
2 lžíce cukru (cca 50 g)
120 g másla (nebo řepkového oleje
200 g celozrnné ječné mouky
100 g polohrubé mouky
125 ml mléka
1/2 sáčku kypřícího prášku
1 lžička skořice
volitelné: 100 g 70% čokolády, ořechy...
Troubu si předehřejte na 180 °C.
Rozehřejte máslo a smíchejte s cukrem, přidejte vidličkou rozmačkané banány a promíchejte.
Rozehřejte máslo a smíchejte s cukrem, přidejte vidličkou rozmačkané banány a promíchejte.
Přidejte i vejce a mléko a opět promíchejte.
Do směsi začněte vmíchávat mouky s kypřícím práškem.
Nakonec ještě skořici.
Dejte těsto do formy na biskupský chlebíček s pečícím papírem, ve vyhřáté troubě nechte péct nejprve 25 minut. Poté snižte teplotu na 160 °C a pečte dalších 20 minut.
Druhý den ho ráda opeču na kontaktním grilu a pomažu trochou tvarohu a ořechového másla.
Pokud budete chlebík zkoušet, můžete ho na instagramu označit #dobrotyodA, abych se na něj mohla podívat.
Nezapomeňte mě sledovat, taky na facebooku, aby vám nic neuniklo.
A. ♥
Nezapomeňte mě sledovat, taky na facebooku, aby vám nic neuniklo.
A. ♥
16 komentářů
To musím zkusit. Nevypadá to vůbec složitě a chci ho udělat už dlouho takže! :)
OdpovědětVymazatYoung, wild and free
Včera jsem zkusila chlebík udělat a máš pravdu, taky se po něm jen zaprášilo! Skvělý recept, děkuji! :)
OdpovědětVymazatYoung, wild and free
Tak to jsem moc ráda! Já na něj nedám dopustit ♥
VymazatJá dělám trochu jiný recept s klasickou moukou, aby mi to snědl i přítel :D a vždy je hodně rychle po něm, mám ho moc ráda :) Příště zkusím přidat skořici, to jsem nezkoušela!
OdpovědětVymazatMyslim, ze by pritel ani nepoznal, ze je to z jine nez psenicne mouky. :)
VymazatO banana bread jsem zatím jen četla, vždycky si říkám, že ho vyzkouším, ale ještě jsem se k tomu bohužel nedostala. Tak třeba se teď k němu konečně dokopu :)
OdpovědětVymazatAXE Giveaway | Another Dominika
Určitě vyzkoušej, myslím, že nebudeš litovat :)
VymazatMňam to vyzerá yummy :3
OdpovědětVymazatpartofnicol.blogspot.sk
A je! :) :D
VymazatVypadá to úžasně! :) Můžu se zeptat, jestli dá použít i nějaký jiný olej nebo je ten řepkový z nějakého důvodu tam důležitý? Děkuju moc :)
OdpovědětVymazatAhoj, děkuji moc. :) Samozřejmě je možné použít jakýkoliv olej, já preferuji řepkový kvůli nutričním hodnotám, vysokému stupni zakouření (tedy vydrží opravdu vysoké teploty) a neutrální chuti. Psala jsem o olejích i samostatný článek, který najdeš v rubrice z deníku studentky NT, pokud by tě to zajímalo víc. Hezký den! :)
VymazatMohu pouzit celozrnnou spaldovou mouku? :)
VymazatSamozřejmě :)
VymazatAhoj, tak včera jsem taky zkoušela a musím říct že je totálně top, moc díky za takovyhle recept 😋😋😋
OdpovědětVymazatTo jsem moc ráda ♥
VymazatAhoj Andy,máš samé dobré recepty:-),Termix manzel snědl do posledního vylizani misky a tento chlebík je naprostá pecka!Mám celiakii,tak jsem zvolila pohankovou a mandlovou mouku,tolik mi nenakynul,ale na chuti to nic nezměnilo. diky za recepty,jdu zkusit další!
OdpovědětVymazat