čtvrtek 8. září 2016

BANANA BREAD


Banana bread je u nás velmi oblíbené jídlo, dokonce i můj brácha, který nejí banány se po něm dokáže utlouct. Proto jsem se s vámi o tento recept musela podělit! Je zdravý, rychlý a výtečný, podle mě by ho měl zkusit vážně každý! :) Už jste ho někdy jedli?


2 vejce
3 větší zralé banány (cca 300 g)
1 lžící čekankového sirupu
40g řepkového oleje
100g celozrnné ječné mouky 
100g jemně mletých vloček (s vlákninou)
1/2 lžičky kypřícího prášku
1 lžička skořice
volitelné: 40 g 70% čokolády, velká hrst lískových ořechů

Troubu si předehřejeme na 160°C.

Banány si rozmačkáme vidličkou, přidáme olej, sirup, vejce a rozmícháme. Ke směsi přidáme mouku, vločky, kypřící prášek a skořici. Vše spojíme. Já moc ráda přidávám ještě nasekanou čokoládu a lískové ořechy, ale to udělejte podle svých preferencí. Nebo ho můžete jen z vrchu posypat mandlemi/pekany nebo třeba rozpůleným banánem. :)

Teď přelijeme těsto do formy a dáme do trouby a pečeme 45minut, raději udělejte test špejlí, abyste měli jistotu, že je chlebík hotový a nechte ho vychladnout.

Před snědením si ho ráda dávám do opékače, aby byl teplý a křupavý. Pokud jsem dovnitř nedala čokoládu a ořechy, tak si ho ráda pomažu arašídovým máslem nebo si ho dám s bílým jogurtem. :)

Pokud budete chlebík zkoušet, můžete ho na instagramu označit #dobrotyodA, abych se na něj mohla podívat.
Nezapomeňte mě sledovat, taky na facebooku, aby vám nic neuniklo.
A. ♥

11 komentářů:

  1. To musím zkusit. Nevypadá to vůbec složitě a chci ho udělat už dlouho takže! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  2. Včera jsem zkusila chlebík udělat a máš pravdu, taky se po něm jen zaprášilo! Skvělý recept, děkuji! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda! Já na něj nedám dopustit ♥

      Vymazat
  3. Já dělám trochu jiný recept s klasickou moukou, aby mi to snědl i přítel :D a vždy je hodně rychle po něm, mám ho moc ráda :) Příště zkusím přidat skořici, to jsem nezkoušela!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslim, ze by pritel ani nepoznal, ze je to z jine nez psenicne mouky. :)

      Vymazat
  4. O banana bread jsem zatím jen četla, vždycky si říkám, že ho vyzkouším, ale ještě jsem se k tomu bohužel nedostala. Tak třeba se teď k němu konečně dokopu :)

    AXE Giveaway | Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, myslím, že nebudeš litovat :)

      Vymazat
  5. Mňam to vyzerá yummy :3
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to úžasně! :) Můžu se zeptat, jestli dá použít i nějaký jiný olej nebo je ten řepkový z nějakého důvodu tam důležitý? Děkuju moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuji moc. :) Samozřejmě je možné použít jakýkoliv olej, já preferuji řepkový kvůli nutričním hodnotám, vysokému stupni zakouření (tedy vydrží opravdu vysoké teploty) a neutrální chuti. Psala jsem o olejích i samostatný článek, který najdeš v rubrice z deníku studentky NT, pokud by tě to zajímalo víc. Hezký den! :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!