Banana bread je u nás velmi oblíbené jídlo, dokonce i můj brácha, který nejí banány se po něm dokáže utlouct. Já si ho ráda vezmu s sebou do cyklodresu. Proto jsem se s vámi o tento recept musela podělit! Na celou přípravu potřebujete jen pár minut.
Chcete zjistit další tipy na svačiny vhodné na kolo - mrkněte zde.

Budete potřebovat:
2 vejce
3 zralé banány (cca 300 g)
30-40 g cukru (část můžete nahradit čekankovým sirupem, pokud ho dáte moc, chlebíček vám nevyběhne)
30 g řepkového oleje (můžete použít i máslo)
100 g celozrnné ječné mouky 
100 g polohrubé mouky
1/2 lžičky kypřícího prášku
volitelné: lžička skořice, 100 g 70% čokolády, ořechy...

Troubu si předehřejte na 160 °C.

Banány si rozmačkejte vidličkou nebo rozmixujte úplně do hladka. Přidejte vejce, mouky, kypřící prášek a cukr, pořádně promíchejte
V tuhle chvilku můžete přidat volitelné ingredience - já přidávám nejraději nasekanou čokoládu.

Dejte těsto do formy na biskupský chlebíček, ve vyhřáté troubě nechte péct 45 minut.

Druhý den ho ráda opeču na kontaktním grilu a pomažu trochou tvarohu a ořechového másla.

Pokud budete chlebík zkoušet, můžete ho na instagramu označit #dobrotyodA, abych se na něj mohla podívat.
Nezapomeňte mě sledovat, taky na facebooku, aby vám nic neuniklo.
A. ♥

16 komentářů

  1. To musím zkusit. Nevypadá to vůbec složitě a chci ho udělat už dlouho takže! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  2. Včera jsem zkusila chlebík udělat a máš pravdu, taky se po něm jen zaprášilo! Skvělý recept, děkuji! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  3. Já dělám trochu jiný recept s klasickou moukou, aby mi to snědl i přítel :D a vždy je hodně rychle po něm, mám ho moc ráda :) Příště zkusím přidat skořici, to jsem nezkoušela!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslim, ze by pritel ani nepoznal, ze je to z jine nez psenicne mouky. :)

      Vymazat
  4. O banana bread jsem zatím jen četla, vždycky si říkám, že ho vyzkouším, ale ještě jsem se k tomu bohužel nedostala. Tak třeba se teď k němu konečně dokopu :)

    AXE Giveaway | Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  5. Mňam to vyzerá yummy :3
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to úžasně! :) Můžu se zeptat, jestli dá použít i nějaký jiný olej nebo je ten řepkový z nějakého důvodu tam důležitý? Děkuju moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuji moc. :) Samozřejmě je možné použít jakýkoliv olej, já preferuji řepkový kvůli nutričním hodnotám, vysokému stupni zakouření (tedy vydrží opravdu vysoké teploty) a neutrální chuti. Psala jsem o olejích i samostatný článek, který najdeš v rubrice z deníku studentky NT, pokud by tě to zajímalo víc. Hezký den! :)

      Vymazat
    2. Mohu pouzit celozrnnou spaldovou mouku? :)

      Vymazat
  7. Ahoj, tak včera jsem taky zkoušela a musím říct že je totálně top, moc díky za takovyhle recept 😋😋😋

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Andy,máš samé dobré recepty:-),Termix manzel snědl do posledního vylizani misky a tento chlebík je naprostá pecka!Mám celiakii,tak jsem zvolila pohankovou a mandlovou mouku,tolik mi nenakynul,ale na chuti to nic nezměnilo. diky za recepty,jdu zkusit další!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová