Pokud vyrazíte na delší kolo, určitě oceníte svačinu s sebou. Nejen silniční cyklistika jako taková je sice spojená i se zastávkou v kavárně na kávu a něco dobrého, nebo v restauraci na hlavní jídlo jako takové. Ne vždy to však jde, nebo se člověku vůbec chce. 

Co tedy sbalit do dresu?

1. (Zapečený) toast se sýrem

Na delší jízdu, kdy se mi nechce samotné zastavovat, volím toast. Jednoduše se "splácne" a vejde do dresu jako nic. Zároveň mě dostatečně zasytí a je hrozně fajn si dát i něco slaného oproti všemožným tyčinkám. 
Stejně tak dobře funguje i zapečená tortilla s tuňákem a sýrem.
Moje nejčastější kombinace:
  • 2 plátky celozrnného toastového chleba
  • žervé
  • cheddar + eidam
  • plátek rajčete nebo salátu
Balím do voskového obalu, který je nepropustí vodu z rajčete, nebo naopak můj pot k němu. :D

2. Bikemix - ořechy a sušené ovoce

Přiznám se, že Bikemix od Šufanu si neberu jen na kolo, ale klidně i na jakékoli výlety a třeba i na etapové běhy. Kvalitní ořechy a lyofilizované ovoce dodají energii, opět je to spíše slanější varianta a je super, že můžete nabídnout i ostatním. Ale pozor, mizí rychle před očima a když si to budete fotit jako já, nic na vás nezbyde. :D
#spolupráce

3. Tyčinka

Úplně nejjednodušší varianta, se kterou je nejméně práce. Je milion příchutí a variant. Na kolo se hodí, jak proteinové tak energy tyčinky. Obecně se musím přiznat, že mi málokterá proteinová tyčinka chutná (čti: je snesitelná). Z těch energy mi docela chutnají od značky Clif bar. Vzhledem k tomu, že jíte energy tyčinky při sportu není nijak špatně, že mají vyšší podíl jednoduchých sacharidů, ale jako svačina k počítači do kanceláře to nejlepší varianta není.
Značka Semix vyrábí ještě i slané müsli tyčinky, což je taky fajn změna, pokud už sladké nemůžete cítit. 
Tyčinky mají navíc tu výhodu, že se dají jíst případně i za jízdy. :D

4. Banana bread

Pokud taky nejste na tyčinky, zkuste si něco upéct. Za mě je jasnou volbou banana bread, protože se příliš nedrolí. Stejně jako toast ho balím do voskového obalu a když se mi nechce stavět, dokážu ho sníst i během jízdy. 


5. Ovoce

Tohle skoro nikdy nedělám, protože se bojím, že se mi v dresu rozmačká a budu celá oblemcaná. Je to ale taky varianta, hodit do dresu banán a jednou jsem měla dokonce hrušku, kterou jsem dostala na hotelu na Mallorce a neměla, kdy jindy ji sníst. Vydržela to, ale asi to zezadu vypadalo docela vtipně.

6. Energetické gely

Sama gely vůbec nepoužívám. Ne z důvodu, že by mi nedělaly dobře, nebo bych nesouhlasila s jejich složením, ale nějak jsem si k nim zatím nenašla cestu. Třeba to ale přijde a určitě je to pro mnoho lidí taky velmi užitečný tip, který by neměl zapadnout. Minimálně na závody je tu volba číslo jedna, na to ostatní (tedy moje ježdění) je nevidím jako nutnost, ale pokud vám vyhovují proč ne! :)

A co s sebou berete nejčastěji vy?
Díky za přečtení.
A.

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová