citrónové těstoviny s tuňákem

Oběd či večeře o pár ingrediencích, kterou okouzlíte nejednoho milovníka těstovin.

Doba přípravy: 20 minut

Počet porcí: 2

Budete potřebovat:
  • 200 g celozrnných těstovin
  • 2 lžíce olivového oleje na tepelnou úpravu
  • 160 g tuňáka ve vlastní šťávě (2 konzervy)
  • šťáva a kůra z půlky jednoho citrónu
  • 250 g cherry rajčat
  • 200 g cukety
  • pepř, sůl
  • 1 lžíce parmezánu
Těstoviny uvařte v osolené vodě. Na pár posledních chvil přidejte i nakrájenou cuketu, aby změkla.
Na pánvi rozehřejte olivový olej na tepelnou úpravu, přihoďte omytá cherry rajčata a nechte lehce opéct. 
K rajčatům přidejte uvařené těstoviny s cuketou, tuňáka a zalijte šťávou z citrónu. Dobře promíchejte a dochuťte pepřem, ideálně čerstvě namletým, a trochou soli.
Na závěr ještě posypte parmezánem a kůrou z citrónu. 

tip: doporučuji koupit bio citrón, ale i ten důkladně omýt

Dobrou chuť a nezapomeňte označovat #dobrotyodA.
A. ❤️

Komentáře

  1. Já prostě miluji těstoviny, špagety zvlášť, určitě vyzkouším, díky za tip! :)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětSmazat
  2. Naprosto skvělý, jednoduchý a rychlý recept! Moc děkuji, určitě jsem ho nevařila poprvé :-)

    OdpovědětSmazat

Okomentovat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!