Budu se opakovat. Nevidím nic špatného na tom, dát si klasický bramborový salát ke Štědrovečerní večeři, pokud to není celá mísa (celé Vánoce). Ale psalo si vás několik o zdravější variantu.

Je mnoho způsobů, jak salát odlehčit. Například můžete dát jen poloviční dávku majonézy a zbytek nahradit (řeckým) jogurtem, místo salámu/buřtu přidat vysokoprocentní šunku, méně salát osolit.

Tohle je způsob, kterým salát připravuji já už několik let:
500 g brambor
250 g mrkve
100 g petržele
150 g celeru
3 vejce
150 g kyselých okurek

250 g bílý jogurt 3,5 % tuku
šťáva z poloviny citrónu
50 g dijónské hořčice
1 lžička soli
1 lžička pepře

Brambory uvařte do měkka a nechte vychladnout. Stejně tak i mrkev, petržel, celer a vejce.
Brambory oloupejte a protlačte přes krájecí mřížku. To stejné proveďte se zbylou zeleninou a vejci.
Nakrájejte kyselé okurky a také přidejte.
V misce si připravte "majonézu" - smíchejte jogurt, citronovou šťávu, hořčici, sůl a pepř. Vše přidejte k salátu a pořádně promíchejte.
Nejlépe nechte odležet do druhého dne.

Krásné Vánoce!
A. ♥️





Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová