zdravější linecké cukroví

Já vím, já vím. Pořád říkám, že zdravé cukroví je to, kterého není příliš mnoho. A zatím si stojím. I tak podle mě není na škodu zkusit cukroví trochu "vyživit" - udělat nutričně hodnotnější. Tohle asi nejvíc připomíná klasiku, ale kdybyste chtěli zkusit i něco jiného, tak mrkněte na tenhle recept na linecká srdíčka s ořechovou moukou.

na 40 slepených srdíček budete potřebovat
50 g bílého jogurtu
250 g celozrnné mouky (ovesné, ječné, pšeničné...)
60 ml řepkového oleje
60 g rozehřátého másla (nebo nahraďte olejem)
40 g čekankového sirupu

Vše v míse smíchejte do kompaktní hmoty a pevně zabalte do potravinové fólie. Takto nechte v lednici odpočinout alespoň 1 hodinu.
Těsto vybalte a vyválejte. Mně se osvědčilo válet těsto mezi dvěmi potravinářskými fóliemi. Tak se těsto nebude na váleček lepit.
Vykrajujte kousky cukroví a dejte péct na 170 °C na cca 5-7 minut. Raději občas mrkněte, ať nemáte plech černého lineckého.
Mažte marmeládou nebo můžete zkusit i třeba ořechové máslo, já použila tohle granola butter od Šufánku, se kterým dlouhodobě spolupracuji. :)

Budete cukroví zkoušet? Pokud ano, určitě mi napište, jak se vám povedlo. :)
Děkuju za přečtení.
A.

Komentáře

  1. Tak u nás toto linecké slavilo až překvapivě veliký úspěch. Má extrémně vybíravá teta si ode mě vyžádala další várku jenom pro ni. Takže za celou moji rodinu palec nahoru. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda! To už je vážně pochvala. ❤️ U nás mělo taky pěkný úspěch. :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!