Já vím, já vím. Pořád říkám, že zdravé cukroví je to, kterého je v rozumné míře. A zatím si stojím. :)

Tohle je ale taková moje oblíbená varianta, kterou můžete udělat vlastně jinak asi nejvíc připomíná klasiku, ale kdybyste chtěli zkusit i něco jiného, tak mrkněte na tenhle recept na linecká srdíčka s ořechovou moukou.

na 35 slepených srdíček budete potřebovat
50 g bílého jogurtu
250 g (celozrnné) mouky 
120 g rozehřátého másla (nebo můžete polovinu nahradit olejem)
40 g medu (případně nahraďte čekankovým sirupem)

Vše v míse smíchejte do kompaktní hmoty a pevně zabalte do potravinové fólie. Takto nechte v lednici odpočinout alespoň 1 hodinu.
Těsto vybalte a vyválejte. Mně se osvědčilo válet těsto mezi dvěma potravinářskými fóliemi. Tak se těsto nebude na váleček lepit.
Vykrajujte kousky cukroví a dejte péct na 170 °C na cca 5-7 minut. Raději občas mrkněte, ať nemáte plech černého lineckého.
Mažte marmeládou nebo můžete zkusit i třeba ořechové máslo, já použila tohle granola butter od Šufanu, se kterým dlouhodobě spolupracuji. :)

Budete cukroví zkoušet? Pokud ano, určitě mi napište, jak se vám povedlo. :)
Děkuju za přečtení.
A.

5 komentářů

  1. Tak u nás toto linecké slavilo až překvapivě veliký úspěch. Má extrémně vybíravá teta si ode mě vyžádala další várku jenom pro ni. Takže za celou moji rodinu palec nahoru. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda! To už je vážně pochvala. ❤️ U nás mělo taky pěkný úspěch. :)

      Vymazat
  2. Můžu se zeptat na tu celozrnnou mouku - záleží i na hrubosti? U některých je uvedeno, zda jsou hladké/polohrubé... u některých ne, například Předměřická žitná celozrnná - tu bych ráda vyzkoušela.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jsem vyzkoušela a musím říct, že je to dokonalé linecké! Křehké a velmi chutné, místo čekankového sirupu jsem sladila flavdrop bez příchuti a návštěva nechápala, že v lineckém není cukr. Určitě jsem nepekla naposled

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová