zdravější linecké cukroví

Já vím, já vím. Pořád říkám, že zdravé cukroví je to, kterého není příliš mnoho. A zatím si stojím. I tak podle mě není na škodu zkusit cukroví trochu "vyživit" - udělat nutričně hodnotnější. Tohle asi nejvíc připomíná klasiku, ale kdybyste chtěli zkusit i něco jiného, tak mrkněte na tenhle recept na linecká srdíčka s ořechovou moukou.

na 1 plech budete potřebovat:
50 g řeckého jogurtu (nebo 45 g bílého)
250 g celozrnné pšeničné mouky
120 ml řepkového oleje
50 g čekankového sirupu

Vše v míse smíchejte do kompaktní hmoty a pevně zabalte do potravinové fólie. Takto nechte v lednici odpočinout alespoň 1 hodinu.
Těsto vybalte a položte do jedné poloviny folie, folii přeložte a začněte přes ni válet. Tak se vám těsto nebude na váleček lepit, protože občas se lepí a trhá i přes posypání moukou.
Vykrajujte kousky cukroví a dejte péct na 170 °C na cca 5-7 minut. Raději občas mrkněte, ať nemáte plech černého lineckého.
Mažte marmeládou nebo můžete zkusit i třeba ořechové máslo, já použila tohle granola butter od Šufánku, se kterým dlouhodobě spolupracuji. :)

Budete cukroví zkoušet? Pokud ano, určitě mi napište, jak se vám povedlo. :)
Děkuju za přečtení.
A.

Komentáře