celozrnný knedlík z hrnku

Nikdy jsem moc nebyla na jídla s houskovým knedlíkem. Je fakt, že teda knedlík ve vajíčku je taky paráda. Ale jinak nic pro mě. Většinou jsou buď suché nebo naopak rozblemcané a nijaké. O recept na zdravější verzi knedlíků si hodně píšete, tak jsem ho zkusila a tady to je.
Na dělání knedlíků v hrnku jsem se inspirovala u Kačí z My cooking diary.
Ač je to neuvěřitelné, tak tenhle knedlík chutnal i mě a hned jsem si ji dala s výbournou a rychlou rajskou s tofu.

Na 2 porce:
1 celozrnný rohlík
1 vejce
1/2 šálku celozrnné ječné mouky
1/2 šálku teplého mléka
1/4 lžičky soli
hrst petrželky
řepkový olej na vymazání

Rohlík (1-2 dny starý) nakrájíme na menší kousky, přidáme k němu mouku, sůl a nasekanou petrželku. Vše promícháme.
Přidáme žloutek, teplé mléko a opět promícháme.
Z bílku vyšleháme tuhý sníh a pomalu ho zamícháme do směsi.
Hrnky na čaj si pořádně vymažeme řepkovým olejem a naplníme je cca 2 cm pod okraj.
Hrnky dáme do hrnce a zalijeme horkou vodou zhruba do poloviny hrnku. Hrnec zakryjeme utěrkou a následně i pokličkou.
Dáme na plotnu a necháme 20 minut vařit od chvilky, kdy voda dosáhne bodu varu.
Knedlíky kolem dokola ošťoucháme nožem od stěn a vyklopíme.

Zkusíte tuhle rychlovku? :) #dobrotyodA
A. ❤️

Komentáře

  1. Andrejko, jak si udělala tu rajskou s tofu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen cibulka, loupaná a sekaná rajčata, koření podle chuti a zahustila jsem to jedním pytlíčkem inulinu (zahustí a dodá sladkou chuť). :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!