Podzim se blíží. Ještě si sice chci užít co nejvíc slunečných a letních dní, ale na podzim se těším. Až budu sedět v tlustých pletených punčochách, pít teplý čaj, pracovat nebo se učit (to by ani nemuselo bejt :D) a k tomu ukusovat tenhle voňavý dýňový chlebíček.

A pokud hledáte ještě nějaké další recepty s dýní, tak na blogu jich je hned několik. Mrkněte a nechte se inspirovat, co třeba dýňový koláč nebo salát s dýní a nemůže chybět ani polévka, ale ještě nějaké recepty tu jsou (a přibudou), tak na vyhledávači blogu zadejte "dýně" a vyjedou vám. :)

300 g dýně hokaido
3 vejce
50 ml řepkového oleje
100 ml mléka
50 g čekankového sirupu (nebo dle chuti, já ho nedělám příliš sladký)
200 g celozrnné pšeničné mouky
50 g pohankové mouky
50 g jemně mletých ovesných vloček (s vlákninou)
hrst pekanových ořechů
1/2 sáčku prášku do perníku
1 vrchovatá lžička perníkového koření
1 lžička skořice
1/4 lžičky muškátového oříšku

Předehřejeme si troubu na 160 °C.
Dýni nakrájíme na menší kousky a dáme ji vařit doměkka.
Zatím si do misky dáme všechny sypké směsi (ořechy nasekané nadrobno).
Do druhé mísy (doporučuji nějaké vyšší) dáme olej a mléko.
Když je dýně hotová, slijeme ji a dáme ji k oleji a mléku, kde ji tyčovým mixérem rozmixujeme do hladkého pyré.
Pyré přidáme k suché směsi a přidáme ještě vejce a čekankový sirup, vše důkladně promícháme.
Dáme péct na 55 minut do vyhřáté trouby na 160 °C, raději proveďte test špejlí.

Nejlepší je s jogurtem a ovocem. Ale sluší mu i arašídové máslo s banánem.
A pokud byste chtěli chlebík ještě víc vyšperkovat, přidejte do těsta kousky hořké čokolády.

Pokud budete recept zkoušet, použijte hashtag #dobrotyodA
A. ♥

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová