To jsem takhle byla v Plzni. S krásnou kamarádkou Katie jsme vyrazily na oběd do The Fresh Bar, kde jsme kromě jiného ochutnaly chlebík s dýňovou pomazánkou. Ta teda byla! To byla taková dobrota, že jsem ji hned druhý den musela zkusit udělat.
Věřte mi, že o tuhle dobrotu nemůžete přijít. Proto vám dnes ukážu jednoduchý a rychlý recept na tuhle dobrotu.


Na 2 chlebíky budeme potřebovat:
200 g dýně hokaido
½ lžičky olivového oleje
1 stroužek česneku
kari
uzená paprika
pepř
1 lžička citronové šťávy

žitný chleb
kozí sýr
pažitka

Předehřejeme troubu na 180 °C.
Dýni omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme ji na plech s pečícím papírem, posypeme kořením a dáme péct do měkka, cca 20 minut.
Po upečení dýni rozmačkáme vidličkou nebo štouchadlem na brambory.
Ke kaši přidáme prolisovaný česnek, olivový olej a promícháme. Podle vlastních chutí přidáme koření a citronovou šťávu. Kari a papriky jsem dala (i s pečením) zhruba půl lžičky, pepře jen špetku a citronové šťávy asi lžičku.

Podáváme nejlépe na opečeném žitném chlebíku s kozím sýrem a pažitkou (s černými olivami je to taky paráda).

Pokud budete recept zkoušet, nezapomeňte tagovat #dobrotyodA.
A. ♥

2 komentáře

  1. Mňam, to môže byť ozaj dobré. Akurát máme v záhrade pažitku a v kuchyni asi 4 tekvice :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je ideální. :D :) Je to fakt neskutečná dobrota. :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová