celozrnný koláč s chřestem

Chřestová sezóna je opět tady! Už jste ho zkoušeli? Já poprvé asi před 2 roky a hrozně jsem si ho oblíbila. Dá se dát vážně všude. Do těstovin, do omáček, na polívku, na quiche a nebo třeba tenhle celozrnný koláč! 


Je neuvěřitelně jednoduchý, rychlý, chutný a jak jste na mém blogu asi zvyklí, tak je ve zdravější verzi. :)


Na těsto budeme potřebovat:
100 g špaldové celozrnné mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/4 lžičky soli
1 vejce
30 ml řepkového oleje
1 lžíce vody

Na náplň:
100 g ricotty 
1 vejce
1 malá cibule
pepř, sůl a petrželka

Troubu si předehřejeme na 200°C.
V míse si smícháme mouku se solí a práškem do pečiva. K suché směsi přidáme i zbytek ingrediencí a rukama propracujeme. Na plech dáme pečící papír, namočíme si ruce a těsto na plechu vytvarujeme do požadovaného tvaru - já zvolila obdélník. 

Na pánvi si osmahneme cibuli, kterou pak přidáme k ricottě, vejci a koření. Vše promícháme a dáme na těsto.

Pečeme zhruba 20 minut - dozlatova. 

Tady varianta s cottagem, proto je to rozteklý. :D
Když budete recept zkoušet, tak označujte na instagramu #dobrotyodA :)
A. ♥

Komentáře

  1. Fanoušek chřestu jsem nikdy moc nebyla, ale třeba mu jednou přijdu na chuť :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba ho někdy zase zkusíš a uvidíš. Já ho tedy miluju, ale jsem trošku "divná" a už jako malá jsem milovala brokolici, kapustu a luštěniny. :D

      Vymazat
  2. Děkuji za inspiraci, asi vyzkouším . Jen dotaz k tomu chřestu je blanšírovaný nebo se tam dává syrový a zapéká se spolu s testem a náplní?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dává se na něj syrový, v troubě krásně změkne. :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!