Krásné 1.MÁJ všem. Dneska pro vás mám recept na tuhle dobrotu, já prostě hrozně ráda experimentuju a dávám dohromady věci, které nejsou úplně obvyklé. A tentokrát je to avokádový chezekake. Všem doporučuji vyzkoušet, protože je to skvělý a neobvyklý, já si tenhle udělal k snídani a byl to parádní start do nového dne! A to, že je to zdravé vás už umě ani nepřekvapí co? :D Takže jestli nemáte nic pro svou druhou polovičku, tak můžete rychle vykouzlit tenhle zákusek, který přesně vyjádří to co chcete říct...teda záleží co chcete říct, ale chutnat bude! :D :) 

Na jednu porci budeme potřebovat:
Korpus:
50 g červených fazolí z nálevu
15 g ořechů - malá hrst (já měla směs ořechů, ale můžete použít jakékoli)
30 g datlové pasty nebo datlí

Krém:
35 g Mascarpone
75 g tvarohu
1/4 avokáda
1/2 banánu
1 lžíce limetkové šťávy

Fazole si slijeme z nálevu a dáme do mixéru. Přidáme ořechy a datlovou pastu (nebo datle, které doporučuji předtím namočit na 1 hodinu do vody). Vše trochu promixujeme. Dáme na dno formy a necháme zapéct na 180°C na 10 minut. 
Na krém si také všechny ingredience dáme do mixéru (nebo použijeme vidličku a vše rozmačkáme) a pořádně promícháme. Případě můžete dosladit. Krém dáme na vychladlý korpus, ozdobíme (pokud chcete) a dáme zatuhnout do lednice, já nechala přes noc. 

Jestli ho budete zkoušet, dejte mi vědět jak vám chutnal a na! A na instagramu použijte #dobrotyodA ♥

4 komentáře

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová