pondělí 13. března 2017

CHOCOLATE BLUEBERRY CAKE | fit

Ahoj, krásný (a sladký) start do nového týdne. Včera jsme oslavovali narozeniny mojí mamky a mého bráchy. Na tu příležitost jsem upekla tenhle čokoládový dort. A abych dokázala všem, že jíst zdravě neznamená "jíst jen salát jako králík", tak tu pro vás mám recept. Dorty z dvou předchozích let najdete tady a tady. :)

Korpus: (na malou formu, jinak zdvojnásobte množství)
250g tvaroh
120g mouka (já použila; 60g celozrnná pšeničná, 30g kukuřičná, 30g jáhlová)
2 vejce
1/2 lžičky prášku do pečiva
osladit vanilkovým proteinem nebo nějakého sladila (rýžový sirup...)
50ml mléka 
Mouku smícháme s práškem do pečiva a proteinem (pokud dáváte sladilo, tak až později). K suchým ingrediencím přidáme zbytek a pořádně promícháme. Pokud je směs příliš hutná, ještě trochu doředíme mlékem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 35 minut - raději kontrolujte a udělejte test špejlí). Korpus nebude nadýchaný, protože je z tvarohu, tak se nelekejte, ale je opravdu výborný, všichni si ho pochvalovali.

Krém:
Plechovka kokosového mléka (aspoň přes noc v lednici)
1 lžíce kakaa (popřípadě kakaového proteinu)
125g ricotta
Z plechovky kokosového mléka využijeme pouze tuhou část, která je na vrchu plechovky (proto musí být v lednici) a pak už vše jednoduše smícháme a dáme odležet do lednice. Hotový korpus si rozřízneme a počkáme než zcela vychladne. Potom ho potíráme krémem uprostřed a ze shora.

Poleva:
Plechovka kokosového mléka (aspoň přes noc v lednici)
100g hořké čokolády (minimálně 70%)
Opět použijeme pouze tuhou část kokosového mléka. Nad vodní lázní si necháme rozehřát čokoládu, pak ji přelijeme k tuhé části kokosového mléka a pořádně zamícháme, dokud nejsou složky dokonale spojené. Dort ihned potíráme. (Tip: zdobte až v den podávání, přes jinak vám poleva v lednici popraská.)
Na závěr už dort jen zdobíme, já použila čerstvé borůvky, malou hrstičku nesolených arašídů a jednu kostičku hořké čokolády.

Pokud budete dort zkoušet, dejte vědět jak vám chutnal a můžete mě označit na instagramu jako @andreamokrejsova. 
Mějte se krásně. ♥

5 komentářů:

  1. To přirovnání je super, pobavilo, ale zároven jsem si uvědomila, že tento předsudek tu furt koluje no. K dortu, vypadá nádherně, miluju ovoce na dortech :) Mylsím, že s ricotto jsem nic nepekla, tak jsem zvědavá na chuť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to určitě zkus, ricotta je úplně skvělá jako krém do různých moučníků! :))

      Vymazat
  2. Já jsem udělala největší chybu, když jsem tě začala sledovat na instagramu, protože ve škole pravidelně slintám a přeji si, aby se kousek objevil u mě :D♥ Samozřejmě si dělám srandu, sledování nelituji ani na moment :) Až budu mít trošku času, určitě dort vyzkouším :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat