středa 4. března 2015

Malinový dort s bílou čokoládou


V pondělí moje mamka oslavila 49 narozeniny a k takové příležitosti jsem se rozhodla upéct dort s námi milovanými malinami. Všem moc chutnal, vypadá elegantně a jednoduše a hlavně je tak strašně jednoduchý. Určitě ho můžu jen a jen doporučit. Pokud ho budete zkoušet budu ráda, když mi dáte vědět jak se vám povedl. V minulém článku jsem vám ukázala recept na piškotový korpus, který jsem použila i na tento dort.

Ingredience:

  • korpus (piškotový)
  • 200g bílá čokoláda
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • hrst nadrcených pistácií
  • asi 500g malin
Postup:
1. Kokosové mléko necháme přes noc v lednici. Druhý den dáme pouze ztuhlou část do rendlíku k nalámané čokoládě a na mírném plameni vše rozpustíme. Dávejte pozor, aby nikde nebyly hrudky.
2. Krém stáhneme z ohně a počkáme až vychladne. Vychladlý krém budeme chvilku šlehat ručním šlehačem a pak dáme tuhnout na 1-2 hodiny do lednice.
3. V misce si vidličkou rozdrtíme maliny, aby konzistencí připomínaly marmeládu. Korpus, který jsme rozřízli napůl tím hojně pomažeme. 
4. Takto připravený korpus polijeme asi polovinou krému, ten odchytí všechny nerovnosti a nedokonalosti. Dáme do lednice tuhnout opět asi na hodinu. Po hodině polijeme druhou vrstvou krému a upravíme do finální podoby. 
5. Ozdobíme malinami a pistáciemi. 

3 komentáře:

  1. Keďže kokos a biela čokoláda nie sú vôbec pre mňa, ale za to moja sestra by ich nedala za nič! Určite stojí za vyskúšanie. Ďakujem za tip! :)
    Máš super blog, len tak ďaleeeeej. ;)

    Peťuš
    http://littlestrongskyscraper.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá nádherně! :) Hned bych si dala :))

    OdpovědětVymazat