celozrnný koláč s drobenkou
28. 2. 2015
Jeden z mých nejoblíbenějších koláčů vůbec! Na jeho přípravu mám doma vždy ingredience, je hotový v pár minutách, chuť je prostě skvělá a ještě k tomu je z celozrnné mouky a místo cukru je čekankový sirup.
Ingredience:
150 g celozrnné ječné mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
2-3 lžíce cukru
1 vejce
175 ml polotučného mléka
1 lžíce řepkového oleje
1 hrnek ovoce (rybíz, borůvky, jahody, maliny, švestky, meruňky)
Mandlová drobenka:
40 g mletých mandlí (mandlové mouky)
35 g namletých ovesných vloček
1 lžíce cukru/čekankového sirupu
1 lžíce másla
Dejte si předehřát troubu na 180°C.
V míse smíchejte cukr, mléko, olej a vejce. V jiné nádobě smíchejte mouku a prášek do pečiva. Suchou směs přisypte k tekuté a promíchejte.
Nalijte ji do vymazané a vysypané formy a rovnoměrně posypete ovocem.
Na drobenku jednoduše vše promíchejte a koláč posypte.
Nechte péct zhruba 35 minut.
5 komentářů
To vypadá božsky!
OdpovědětVymazatDěkuju :)
VymazatLze použít celozrnnou špaldovou mouku místo ječné? :-)
OdpovědětVymazattak tohle je nejlepší zdravý koláč jaký jsem kdy jedla,řekla bych že i lepší než ty 'nezdrave' s psenicnou moukou a cukrem. do těsta jsem přidala trošku máku a do drobenky mleté vlašské ořechy.
OdpovědětVymazatdoporučuji! těším se na další recepty, které od vás vyzkouším
Nejlepší koláč jaký jsem kdy pekla a jedla! místo jecne mouky jsem použila spaldovou/zitnou mouku a z obou skvělý výsledek! Do těsta jsem přidala trochu máku a super. Jsem opravdu nadšená, a koláč bych nabídla i návštěvě, a to ne u každého zdravého pečení jde 😀🙂
OdpovědětVymazattěším se na vyzkoušení dalších Vašich receptů 😇