sobota 28. února 2015

Koláč s rybízem a drobenkou


Krásné nedělní poledne. Dnes velmi jednoduchý recept pro všechny sladko-kyselomily. (Nebojte ten rybíz nebude téměř vůbec kyselí. Ještě sice není úplně doba na to sklízet rybíz nebo jiné plody ze zahrádky, ale věřím, že mnoho z vás bude mít rybíz doma zamražený nebo ho určitě někde seženete, když se budete hodně snažit. Tenhle koláč je můj nejoblíbenější z dětství a vždy jsem se těšila až přijede babička z chalupy a přiveze ho. :) Dejte mi vědět jak se vám povedl a chutnal.

Ingredience:

  • 250g polohrubé mouky
  • 120g cukr moučky
  • 2 vejce
  • 1/2 balené šlehačky v kelímku
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 hrnek rybízu
Drobenka:
  • 50g Hery
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1/4 hrnku mouky
Postup:
V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a promícháme, přidáme žloutky a šlehačku a opět promícháme. V jiné míse si vyšleháme sníh z bílků a přidáme k těstu. Těsto dáme do vymazané formy a dáme péct. Po 10 minutách buchtu posypeme rybízem a vrátíme zpět. Po dalších deseti minutách přidáme i drobenku a necháme dopéct. Pečeme asi na 180°  dohromady asi 30 minut. 


1 komentář:

Děkuji za přečtení a Váš komentář!