Koláč s rybízem a drobenkou

Rybízový koláč mám tak nějak spojený s dětstvím, babička ho vždy pekla, protože u ní na chatě má snad trilion rybízových keřů. No, sbírat ho není zas taková sranda, ale o co se jedení týče, to už je jiný. :D 

Můžete použít jak rybíz čerstvý tak, klidně mražený. 

Ingredience:
150 g celozrnné ječné mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
2-3 lžíce čekankového sirupu (případně víc, záleží, jak moc sladíte)
1 vejce
175 ml polotučného mléka
1/2 lžíce řepkového oleje
1 hrnek rybízu

Mandlová drobenka:
35 g mletých mandlí (mandlové mouky)
30 g jemně mletých vloček
1 lžíce čekankového sirupu

Dáme si předehřát troubu na 180°C.

V míse smícháme sirup, mléko, olej a vejce. V jiné nádobě smícháme mouku a prášek do pečiva. Suchou směs přisypeme k tekuté a pořádně promícháme.

Nalijeme ji do vymazané a vysypané formy a rovnoměrně posypeme rybízem.

Na drobenku jednoduše vše promícháme a koláš posypeme.

Necháme péct zhruba 35 minut.

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!