Jeden z mých nejoblíbenějších koláčů vůbec! Na jeho přípravu mám doma vždy ingredience, je hotový v pár minutách, chuť je prostě skvělá a ještě k tomu je z celozrnné mouky a místo cukru je čekankový sirup.

Ingredience:
150 g celozrnné ječné mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
2-3 lžíce čekankového sirupu (případně víc, záleží, jak moc sladíte)
1 vejce
175 ml polotučného mléka
1/2 lžíce řepkového oleje
1 hrnek ovoce (rybíz, borůvky, jahody, maliny, švestky, meruňky)

Mandlová drobenka:
40 g mletých mandlí (mandlové mouky)
35 g namletých ovesných vloček
1 lžíce čekankového sirupu
1 lžíce másla

Dejte si předehřát troubu na 180°C.
V míse smíchejte sirup, mléko, olej a vejce. V jiné nádobě smíchejte mouku a prášek do pečiva. Suchou směs přisypte k tekuté a promíchejte.
Nalijte ji do vymazané a vysypané formy a rovnoměrně posypete ovocem.
Na drobenku jednoduše vše promíchejte a koláč posypte.
Nechte péct zhruba 35 minut.

5 komentářů

  1. Lze použít celozrnnou špaldovou mouku místo ječné? :-)

    OdpovědětVymazat
  2. tak tohle je nejlepší zdravý koláč jaký jsem kdy jedla,řekla bych že i lepší než ty 'nezdrave' s psenicnou moukou a cukrem. do těsta jsem přidala trošku máku a do drobenky mleté vlašské ořechy.
    doporučuji! těším se na další recepty, které od vás vyzkouším

    OdpovědětVymazat
  3. Nejlepší koláč jaký jsem kdy pekla a jedla! místo jecne mouky jsem použila spaldovou/zitnou mouku a z obou skvělý výsledek! Do těsta jsem přidala trochu máku a super. Jsem opravdu nadšená, a koláč bych nabídla i návštěvě, a to ne u každého zdravého pečení jde 😀🙂
    těším se na vyzkoušení dalších Vašich receptů 😇

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová