Jak já si zamilovala Olomouc a Prostějov. Poprvé jsem se sem dostala ve druháku na lékařský, protože moje spolužačka a hlavně skvělá kamarádka Verunka v Prostějově bydlí. Od té doby jsem tu byla ještě několikrát. Dvakrát na půlmaratonu, s FITFAB holkama na výletě, na nefrologické konferenci nebo zase za Verunkou!

Přečtěte si Jak jsem uběhla svůj první půlmaraton #Olhalf >>

Základem je rozhodně cesta! Určitě doporučuju jet RegioJetem, pohodlný, wifina frčí, a strouhaný koláč za 10 korun chcete! :D

A teď už ty podniky!
Olomouc
Živá zahrada
- vegan a raw restaurace na Horním náměstí
Nelekejte se, nejsem nějak vyznavač ani jednoho stravovacího stylu, ale nevidím, problém v tom se v takovém místě najíst. Naopak je to možnost ochutnat něco originálního. A tohle teda byla pecka! Nejdřív přišla na řadu papriková polévka a jako druhý chod jsem si dala rajčatový burgur. Navíc milá obsluha a překrásné prostředí.

Café La Fée
- kavárna s nejlepšími dortíky
Tady jsem si dala stracciatellový dort a cappuccino. Ty jo! Nejlepší dortík, který jsem měla. Interiér je moc miloučký a věřím, že v letních dnech ta zahrádka musí být kouzelná.


Špagetárna
- bistro to go
Tak tyhle těstoviny jsou! Žádná malá krabička, ale skvělé jídlo s velkou porcí. Doporučuju si je vzít třeba na náměstí nebo do sadů a sníst někde na sluníčku (pokud je teda léto a neprší :D)

Fancy fries
- bistro to go s nejlepšími hranolkami
Hranolky nejsou asi nic, co bych si musela kupovat pravidelně. Jediné, na které jsme se fakt těšila jsou v Amsterdamu (tipy do Amstru najdete zde), ale tyhle se švestkovou omáčkou?! Jsou věci, který zkusit musíte.

Kafe jak lusk
- krásná kavárnička
Výbornej filtr, výbornej toast, výborná smoohtie bowl. Navíc tu občas pořádají zajímavé akce s mým oblíbeným Šufánkem. ❤️

Long Story Short
- kavárna, bar a hostel
Na svém prvním půlmaratonu jsme tu s Andy a kamarádem Erikem bydleli a lépe jsme vybrat nemohli! Nádherný místo, přímo u náměstí, k tomu výborná snídaně. Gin Tonic tu taky uměj moc dobře.
Chybu neuděláte ani, když přijdete jen tak a dáte si kafe a kus dortu a prý mají i výborné burgery. Ten jediný jsem zatím nezkusila.


Kde se projít:
Bezručovy sady
Dolní a Horní náměstí, kde se nachází sloup nejsvětější trojice, želvy, které nosí štěstí nebo Orloj.
Kostel sv. Michala a Václavské náměstí


Prostějov
Koza zůstala celá
- vegetariánské bistro
Tohle mi teda v Praze sakra chybí. Výborný, jednoduchý a zdravý jídlo za skvělý ceny. O těch špenátovejch palačinkách se mi bude zdát asi ještě hodně dlouho.

Canall
- výběrová káva i v Prostějově
Stylová kavárnička s výbornou kávou (v létě doporučuju zkusit cold brew), dortíky, cidery a zázemím. Jen pozor o víkendu tu maj zavřeno a občas je trochu těžké se usadit, protože je tu pořád narváno.

Pan Burger
- nejlepší burgry v životě
Tady jsem měla svůj nejlepší burger v životě. Výborný halloumi sýr v domácí bulce a k tomu skvělý coleslow salát a hranolky. Jen pozor, porce jsou dost vydatné. My si salát i hranolky daly napůl.

Kam se projít:
Plumlov
náměstí a radnice
celý Prostějov je tak krásný, že tady asi nemůžete udělat chybu

A kde jste v Olomouci a Prostějově byli vy? :)
A. 

7 komentářů

  1. V Olomouci jsem taky nikdy nebyla, za to mám krásně prolezlé celé Jižní Čechy :)♥ Jsem ráda, že jste si to užily, máš to krásně zdokumentované :) Také nejsem zastánce RAW a veganské stravy, ale mám to stejně jako ty, nebráním se tomu to ochutnat, a občas na to člověk má i chuť :D Mimochodem všechny podniky, ve kterých jste byly mají fakt zajímavá jména :D

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mi doporuč nějaká místa v Jižních Čechách, tam to mám sice více prošmejděné, ale určitě se ráda dozvím o nových zajímavých místech! :)

      Vymazat
  2. To je krásný vidět moje studijní město - Olomouc a rodné Prostějov na fotkách ♥ No živá zahrada je super, stejně jako Canall a Kozenka, samé lepší podniky. A špagetárna, klasika :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, to jsou náhody. No máte to tam prostě nádherné! :))

      Vymazat
  3. great post

    follow?
    thank you for your follow the Chic Poradnik blog: https://chicporadnik.blogspot.com

    Chic Poradnik

    OdpovědětVymazat
  4. Mám to stejně, taky jsem v těchto místech zatím nebyla. Ale ty podniky tam? Ty vypadají opravdu lákavě!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jsou vážně moc fajn, doporučuji si udělat aspoň jednodenní výlet. :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová