Ahoj všichni a hezkou sobotu! Právě jsem na jazykovém kurzu v Brightonu a bydlím na koleji, je to moje první zkušenost s bydlením na koleji (intru) a musím říct, že mi to docela vyhovuje, ale dlouhodobě bych to asi také nevydržela. Většinou si tu vařím rychlá jídla typu kuskus, těstoviny, toasty, saláty. Měla jsem hroznou chuť na lososa a prostě jsme si ho musela udělat. Je to vážně jednoduchý, rychlý a šíleně dobrý! Jak to máte s bydlením na koleji vy? :)

Na 1 porci
plátek lososa
2 sladké brambory
1 červená paprika
1 fík
troška feta sýru
1/4 citrónu
3 snítky rozmarýnu
pepř, provensálské koření, lžíce oleje


Troubu si předehřejeme na 200°. Brambory si oloupeme a uvaříme do změknutí, po té je dáme do pekáčku s nakrájenou paprikou a fíkem. Přidáme 1 snítku rozmarýnu (otrhaného a nasekaného), trošku pepře a podlijeme vodou. Dáme péct na 10 minut. Zatím si připravíme lososa - do ruky si dáme olej a potřeme ho ze všech stran, posypeme pepřem a provensálským kořením, zasypeme rozmarýnem a pokapeme citronem. Po 10 minutách pečení zeleniny přidáme do trouby i lososa a budeme péct dohromady asi 20 minut. V tuto chvíli přidejte i feta sýr. Pak už stačí jen podávat. Dobrou chuť. **

13 komentářů

  1. Páni, vypadá to luxusně! :) Já jsem teď bydlela na koleji, ale za celý rok jsem si tam neuvařila vůbec nic.. Naše kuchyňka nebyla uzpůsobená na nějaká větší vaření (spíš na žádný vaření, spolubydlící zvládly akorát míchaný vajíčka :D), teď od září budu na jiné koleji, tak jsem zvědavá, jak to bude tam.. :)

    GIVEAWAYAnother Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že české koleje vypadají bohužel dost hrozně. :/ Já na koleji sice nikdy bydlet nemusela, ale kamarádky bydlely na Jižním městě a byla to šílenost. Tak třeba to na jiných vypadá jinak, budu držet palce ať je to lepší! :))

      Vymazat
  2. Ja veľmi ryby nemusim ale toto vyzerá naozaj skvele, ešte aj keď to bolo robene na intráku, ja by som to skôr tipla na nejaku luxusnú reštauráciu:D

    Letná giveaway na blogu!

    OdpovědětVymazat
  3. lososa milujem :) tento recept vyzerá super a krásne je to nafotené :) ďakujem za inšpiráciu

    OdpovědětVymazat
  4. lososa bych mohla klidně každý den a tvůj recept určitě někdy zkusím

    OdpovědětVymazat
  5. To vypadá nádherně!! Recept ukládám.))

    OdpovědětVymazat
  6. Jidlo vypada vskutka nadherne. Take si lososa obcas dopravam. S tim rozdilem, ze ho pripravuji v pare spolecne se zeleninou (jakoukoli, ty bataty nesmeji chybet); jako bylinky pouzivam tez rozmaryn, casteji vsak bazalku a v zime se ryba docela pekne snoubi i s koprem. Priprava v pare trva 10 az 12 minut. Pokud by byl zajem o detailni technologicky postup, nemam co bych tajil. ... Davam si dost bacha na puvod ryby, coz doporucuji i Vam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda vyzkouším něco nové, takže budu ráda za celý postup. :) Jinak, já si dávám pozor na původ všech potravin, které nakupuji. :)

      Vymazat
  7. Poslu Vam emilek. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová