pondělí 2. listopadu 2015

PEČENÁ CUKETA


Poslední dobou se mi nechce vařit vůbec nic složitého a díky příteli, který mi přivezl OBROVSKOU cuketu od babičky ze Slovenska jsem si mohla udělat tuhle skvělou a nenáročnou mňamku. Skvělé je, že se dá jíst jak za tepla, tak i studená je naprosto výborná. Určitě mi napište do komentářů, jestli máte rádi cuketu a na jaký způsob? 

cuketa
cibule
rajče
česnek
bazalka, pepř
parmezán

Cuketu si rozkrojíme na 2 poloviny a vydlabeme vnitřek lžící - semínka vyhodíme, ale zbytek si necháme a pokrájíme na malé kousky. Na pánvi osmažíme cibuluku, přidáme vnitřek cukety, nakrájené rajče, česnek a koření. Směs necháme trochu změknout a pak naplníme vydlabané cukety. Ty dáme péct do předehřáté trouby na 180°C, pečeme dokud cuketa nezměkne (ta v které je směs) - asi 60 minut. Před podáváním můžete posypat parmezánem.


2 komentáře:

  1. Jé, no mňam, miluju zapečené cukety! Ty jsou zkrátka božské, protože nejradši mám recepty, které jsou jednoduché, chutné a okouzlující zároveň a tohle je přesně ten typ receptu :) A tvůj blog je úžasnýýý! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, no mňam, miluju zapečené cukety! Ty jsou zkrátka božské, protože nejradši mám recepty, které jsou jednoduché, chutné a okouzlující zároveň a tohle je přesně ten typ receptu :) A tvůj blog je úžasnýýý! :)

    OdpovědětVymazat