Když jsem byla na Sicílii, oblíbila jsem si moučníky z mandlové mouky. Používají ji snad do všech pečených dezertů. Od té doby jsem si vymyslela tenhle korpus na dorty a jiný už nepoužívám. Je to nebe na jazyku.
A v téhle kombinaci s čokoládovým krémem, je to prostě pohádka. Díky tvarohu je plný bílkovin a díky mandlím a celozrnné mouce vlákniny. Díky tomu vás zasytí a člověk tak nemá potřebu ho sníst  velké množství. 

korpus:
200 g mandlové mouky (rozemleté mandle)
50 g celozrnné špaldové hladké mouky
3/4 prášek do pečiva
4 vejce
50 g řepkového oleje
2 lžíce čekankového sirupu/cukru
1 lžíce mléka
1 lžička mandlového aroma

krém:
140 g skyru
70 g broskvového džemu (recept na domácí bez přidáného cukru)

poleva:
200 g čokolády (já použila 70 %)
400 g tvarohu nebo Milko jogurtu

Korpus:
Předehřejeme si troubu na 120°C.
Smícháme mandlovou mouku (popřípadě nejdříve nameleme mandle), špaldovou mouku a prášek do pečiva.
K sypké směsi přidáme žloutky, aroma, sirup a mléko a vše promícháme. V jiné míse si zatím vyšleháme tuhý sníh a přidáme ho do směsi.
Do vymazané a vysypané formy (raději menší průměr, cca 20cm) nalijeme směs na korpus. Dáme do trouby a na 120°C pečeme 60 minut.
Po dopečení necháme vychladnout.

Krém:
Skyr s džemem můžeme buď smíchat, anebo potřít vnitřek vychladlého korpusu potřít zvlášť a jen přiklopit.

Poleva:
Tvaroh vyndáme z ledničky a necháme chvíli venku, aby nebyl tak studený jako v lednici.
Čokoládu si nalámeme na malé kousíčky a na vodní lázni necháme rozpustit. Sundáme z lázně a necháme 1-2 minutky mimo, aby lehce schladla.
Tvaroh a rozpuštěnou čokoládu pořádně promícháme. Tu teplotu nepodceňte, jinak se srazí.
Korpus rovnoměrně potřeme a zdobíme čímkoliv co máme rádi.
#dobrotyodA


2 komentáře

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová