TARTA DE SICILIA

Když jsem byla v Sicílii, oblíbila jsem si moučníky z mandlové mouky. Používají ji snad do všech pečených dezertů. Proto jsem k příležitosti narozenin vykouzlila tenhle dort ala Sicilie (wat?! :D). Je tak neskutečně dobrej, vláčnej a prostě aaa... Tak radši jsem rovnou k tomu pečení.  

korpus:
200g mandlové mouky (rozemleté mandle)
50g celozrnné špaldové hladké mouky
3/4 prášek do pečiva
4 vejce
50g řepkového oleje
2 lžíce čekankového sirupu
1 lžíce mléka
1 lžička mandlového aroma

krém:
80g dýně hokaido
1 lžíce tvarohu
1/2 lžičky skořice
1/2 lžíce mandlového (ořechového) másla

poleva:
150g čokoláda 75%
125ml sojové smetany

Korpus:
Předehřejeme si troubu na 120°C.

Smícháme mandlovou mouku (popřípadě nejdříve nameleme mandle), špaldovou mouku a prášek do pečiva.

K sypké směsi přidáme žloutky, aroma, sirup a mléko a vše promícháme. V jiné míse si zatím vyšleháme tuhý sníh a přidáme ho do směsi.

Do vymazané a vysypané formy (raději menší průměr, cca 20cm) nalijeme směs na korpus. Dáme do trouby a na 120°C pečeme 60 minut.

Po dopečení necháme vychladnout.

Krém:
Dýni si nakrájíme na malé kousky a dáme ji vařit, když je měkká, slejeme vodu a rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.

K dýni přidáme mandlové máslo, skořici a tvaroh a vše znovu promícháme.

Také necháme vychladnout, pak potíráme rozříznutý korpus.

Poleva:
Čokoládu si nalámeme na malé kousíčky.

V kastrůlku začneme ohřívat smetanu, ale nepřivedeme k varu! Když je horká, stáhneme ji z plotny a přidáme k ni kousky čokolády. Necháme 1-2 minutu stát a pak pořádně promícháme.

Na vychladlý, korpus, který je v půlce pomazaný krémem, nalijeme krém, který rovnoměrně rozetřeme.

Zdobíme čímkoliv co máme rádi.


Komentáře

  1. Mňam ! Tak tá torta vyzerá úžasne :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to vypadá hodně dobře!! Mňam. :)
    www.sarkazelena.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!