pondělí 21. září 2015

TARTA DE SICILIA

Ahoj!
Nedávno můj přítel oslavil 21. narozeniny a krom toho, že samozřejmě dostal pár dárečků, tak jsem mu upekla i dort, protože to mě na narozeninách hrozně baví - dávat dárky, dorty a dělat oslavy. Tenhle recept je z mých sicilských kuchařek, vybrala jsem ho ze zkušenosti z našich snídaní. A věřte mi byl naprosto skvělý, ta mandlová mouka tomu dodá šmrnc a vláčnost.

200g mandlové mouky
50 hladké mouky
1 prášek do pečiva
7 vajec
50g másla
100g cukru
1 lžička vanilkového aroma

250g odtučněného tvarohu + 3 lžíce cukru
1 tabulka čokolády na vaření
Cukr, vanilkové aroma a žloutky smícháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a budeme dále šlehat, přidáme rozehřáté máslo a vyšleháme v kompaktní hmotu. Nakonec si uděláme sníh z bílků a opatrně ho zašleháme do těsta.
Vymažeme si formu máslem a vysypeme moukou, vlijeme těsto a dáme péct do vyhřáté trouby na 120°C asi na 30-40 minut - zkoušejte špejlí až se těsto přestane lepit je hotovo. 
Dort necháme vychladnout a pak rozkrojíme v půlce a pomažeme tvarohem (smíchaný s cukrem). Čokoládu si rozehřejeme v kastrůlku a rozlijeme na dort.

2 komentáře:

  1. Mňam ! Tak tá torta vyzerá úžasne :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to vypadá hodně dobře!! Mňam. :)
    www.sarkazelena.blogspot.com

    OdpovědětVymazat