Dnešní recept asi ocení ti, kteří rádi zhřeší na různých nezdravých jídlech ale i ti, kteří dávají přednost kvalitní a zdravé stravě. S hranolkami z různých fastfoodů se to srovnávat rozhodně nemůže a že se budete až za ušima oblizovat vám grantuju. 
Proč o nich říkám, že jsou zdravé? Tak k bramborám asi nemá cenu vůbec nic dodávat - to, že hranolky ve fastfoodech mají s bramborou tolik společného asi jako brambora a čokoládový dort. To důležité je v tom, že je nebudeme smažit ve friťáku ani na přeolejované pánvi, ale budeme je péct jen s kapkou olivového oleje, který přidáváme jen proto, aby se nám hranolky lépe obalily. 

Na 1 porci budeme potřebovat:
  • 1 velkou bramboru
  • sladkou papriku, česnek s bylinkami, čerstvou bazalku, pepř (samozřejmě můžete použít koření podle vaší libosti a vašich preferencí - můžete si udělat klasiku jen se solí)
  • trocha e.p. olivový olej
  • Dip: 1/2 kelímku zakysané smetany, pažitka, česnek
Postup:
Bramboru si oloupeme a nakrájíme na malé hranolky, ty dáme do misky a posypeme je kořením a zakapeme olejem a vidličkou pořádně promícháme. Na plech dáme pečící papír a hranolky na ně pořádně rozprostřeme, aby se nepřekrývaly. Pečeme na 220° dohromady asi 30 minut, záleží na tom, jak silné hranolky uděláte. Během pečení je občas pomocí vidličky otočte. 
Dip: Do mističky si dejte zakysanou smetanu, přidejte čerstvou a nasekanou pažitku a česnek. Vše dobře promíchejte a dip máte hotový. :)
A na závěr malý tip, můžete to zkusit i s mrkví, pastiňákem, řepu atd.

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová