sobota 14. února 2015

těstoviny s houbovou omáčkou

Na létě miluju, že se můžu na zahradě sbírat různé plodiny - rajčata, okurky, rybíz, maliny, bylinky, ředkvičky, hrášek a já nevím co všechno. Ale i pro ty, kteří nemají zahradu nebo jako já ji mají jen na chatě, stačí vyrazit do lesa a sbírat borůvky, ostružiny a HOUBY! Miluju houby, sbírání, jedení, jejich vůni. A tak dneska jednoduchý recept na odlehčenou krémovou omáčku k těstovinám. :)

Ingredience na 1 porci:
90 g nevařených žitných vřeten
lžička řepkového oleje
1 šalotka
150 g hřibů nebo jiných hub
50 ml mléka
1 lžička parmezánu
pažitka
sůl, pepř

Postup:
Dáme si vařit vodu do osolené vody.

Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme šalotku a houby, které jsme si pokrájeli na kostičky.

Zatím si v misce smícháme mléko, sýr, pažitku a pepř.

Slijeme uvařené těstoviny, přidáme k nim houby a zalijeme směsí mléka a sýru. Chvilku prohřejme, dokud vše nezhoustne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!