V naprostém časovém presu jsem se na rozhodla, že pozvu rodinu na oslavu narozenin a na takovou událost by měl být samozřejmě dort. Jenže jaký? Bylo jasno, přijede brácha a synovec, takže musí být čokoládový, nemělo by nás to moc zaplácnout, ať můžeme jít v klidu blbnout na hřiště a hlavně by měl být rychlý na přípravu!

Nakonec jsem spojila dvě svoje osvědčené klasiky - korpus z receptu na celozrnný krtkův dort a můj nejoblíbenější krém z jiného čokoládového dortu. 

Korpus, forma o průměru 20 cm:

  • 2 čokoládové pudinky (pouze prášek)
  • 200 g celozrnné mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 40 g čekankového sirupu/cukru
  • 4 vejce
  • 200 ml řepkového oleje
  • 50 ml vody/mléka (pokud použijete cukr, tak cca dvojnásobek)
Troubu si předehřejte na 180 °C.
V míse smíchejte pudinkový prášek, mouku a prášek do pečiva. Pokud dáváte cukr, tak teď
K sypké směsi přidejte vejce, olej, vodu/mléko a čekanková sirup, nebo více vody/mléka. 
Vše důkladně promíchejte a dejte do trouby na zhruba 25-30 minut - udělejte test špejlí.
Po dopečení nechte vychladnout.

Krém:
  • 400 g tvarohu (já měla polotučný)
  • 200 g hořké čokolády
Čokoládu nechte rozpustit a s tvarohem vymíchejte do krému.

Vychladlý korpus jsem rozkrojila a namazala ho marmeládou a zbytkem tvarohu. Potřela krémem a nakonec ozdobila ovocem a pistáciemi.

Pokud budete recept zkoušet, budu ráda, když dáte vědět, jak vám chutnal, nebo mi pošlete fotku. :)

Dobrou chuť!
A. 

4 komentáře

  1. Andrejko to je nadhera.Krasne narozeniny,dort se tesim az vyzkousim.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, prosím, doporučuje spíš vaničkový nebo balený tvaroh?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrea Mokrejšová10. června 2024 v 17:38

      Dobrý den, doporučila bych spíš vaničkový. :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová