Už jste slyšeli o cibulové marmeládě? Já donedávna taky ne. Jaká škoda.
Teď už si bez týhle dobroty neumím představit svět.

Příprava je velmi jednoduchá, ale pokud chcete někoho okouzlit, tak tohle rozhodně doporučuji.

Na 1 sklenici budete potřebovat:
- 500 g červené cibule
- 1 lžíce řepkového oleje
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce čekankového sirupu (nebo cukru)
- 3 lžíce vinného octa (asi by šlo i vynechat)
- 100 ml červeného vína (ideální je portské)
- hrst tymiánu

V hrnci rozehřejte olej, přidejte na proužky nakrájenou cibuli a prolisovnaý česnek. 
Osmahněte do sklovata, stahněte plamen a přidejte tymián, čekankový sirup a vinný ocet. 
Zhruba po 5 minutách přilijte 100 ml červeného vína a nechte podusit na mírném plameni do zhoustnutí. 
Dejte do vysterilizované sklenice - stačí sklenici (včetně víčka) propláchnout vařící vodou. Nechte vychladnout.

Takhle vydrží asi minimálně měsíc, ale věřte, že ji sníte mnohem dřív. 😅
Výborná je na chlebu s ricottou/tvarohem, v salátu s kozím sýrem, dokonce i na pizze. Šoupnout jí můžete skoro všude. 

Pokud budete recept zkoušet, určitě mi dejte vědět do kmentářů, jak se vám marmeláda povedla nebo mě označte na instagramu @andreamokrejsova | #dobrotyodA. :)
Díky za přečtení a dobrou chuť.
A. ❤️

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová