Dětství.
To si vybavím, když peču (a pak taky jím) tenhle jablečný a skořicí provoněný koláč.
Kdo hádal hraběnčiny řezy, měl pravdu.
Co ho zkusit trochu zdravěji? Je za pár minut hotová a věřte mi, že jen tak někdo nepohrdne.

Na menší formu (20x20cm) budete potřebovat:
50 g řepkového oleje nebo použijte klasické máslo
1 žloutek
2 lžíce čekankového sirupu
3 lžíce mléka
200 g celozrnné pšeničné mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva

2 jablka
1 lžička skořice
hrst pekanových/vlašských ořechů

250 g tvarohu
1 bílek
1 lžička čekankového sirupu

Troubu předehřejte na 175 °C.
V míse smíchejte olej, žloutek, mléko a sirup. Přisypte mouku a přášek do pečiva a vše pořádně promíchejte (kdyby se vám těsto špatně spojovalo, přidejte ještě trochu oleje).
Dvě třetiny dejte na dno pekáčku (vystlaného pečícím papírem).
Na tuto část dejte krém (smíchaný tvaroh s bílkem a čekankovým sirupem).
Jablka nastrouhejte, přimíchejte nasekané ořechy a skořici.
Jablka rovnoměrně rozetřete po krému a nakonec zasypte nadrobeným zbytkem těsta.
Vše pečte 35 minut.

Dobrou chuť #dobrotyodA
A. ❤️

14 komentářů

  1. Ahojky, mám dotaz :) Při přípravě náplně se musí bílek nejdříve vyšlehat do tuha nebo se rovnou vmíchá do tvarohu a sladidla? Děkuji za odpověď :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Těším se, až to vyzkouším. Lze místo řepkového oleje použít jiný olej?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, nějaký vhodný na teplenou úpravu, který máš doma - určitě ne panenský olivový. :D :) Ale doporučuju na teplenou úpravu používat řepkový - má nejlepší tepelnou stabilitu, vhodné složení mastných kyselin (MK) a vhodný poměr omega 3 a 6 MK. :)

      Vymazat
  3. Dobrý den, mohu použít místo mouky rozemleté ovesné vločky???

    OdpovědětVymazat
  4. Škoda, že je tam ten olej, pak má buchta hodně tuků:( a nehodí se k redukci váhy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Téměř všichni mý klienti mají tento recept ve svých rámcových jídelníčcích pro redukci. :) Není důvod, aby se do redukce nehodil, záleží na zbytku jídelníčku. Pokud sníte 1-2 kousky, tka obsah tuku nevadí, celý ho samozřejmě konzumovat pro redukci nedoporučuji. :)

      Vymazat
    2. Já mám v redukci hodně omezene tuky a množství se mi opravdu do jídelníčku nehodí. Zkusila jsem nahradit jablecnym pyre a uvidím:)

      Vymazat
  5. Před chvílí jsem kousek ochutnala a je to výborné! :D Prostě kde je skořice, to je boží! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Další vyzkoušený koláč, a opět super! moc děkuji za Vas blog s recepty. ❤️

    OdpovědětVymazat
  7. Je to VÝBORNÝ!! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Úžasný koláč, dělám ho moc ráda :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová