zdravé hraběnčiny řezy

Dětství.
To si vybavím, když peču (a pak taky jím) tenhle jablečný a skořicí provoněný koláč.
Kdo hádal hraběnčiny řezy, měl pravdu.
Co ho zkusit trochu zdravěji? Je za pár minut hotová a věřte mi, že jen tak někdo nepohrdne.

Na menší formu (20x20cm) budete potřebovat:
80 g řepkového oleje
1 žloutek
2 lžíce čekankového sirupu
3 lžíce mléka
200 g celozrnné pšeničné mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva

2 jablka
1 lžička skořice
hrst pekanových/vlašských ořechů

250 g tvarohu
1 bílek
1 lžička čekankového sirupu

Troubu předehřejte na 175 °C.
V míse smíchejte olej, žloutek, mléko a sirup. Přisypte mouku a přášek do pečiva a vše pořádně promíchejte.
Dvě třetiny dejte na dno pekáčku (vystlaného pečícím papírem).
Na tuto část dejte krém (smíchaný tvaroh s bílkem a čekankovým sirupem).
Jablka nastrouhejte, přimíchejte nasekané ořechy a skořici.
Jablka rovnoměrně rozetřete po krému a nakonec zasypte nadrobeným zbytkem těsta.
Vše pečte 35 minut.

Dobrou chuť #dobrotyodA
A. ❤️

Komentáře

  1. Ahojky, mám dotaz :) Při přípravě náplně se musí bílek nejdříve vyšlehat do tuha nebo se rovnou vmíchá do tvarohu a sladidla? Děkuji za odpověď :-))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!