zdravější pita chléb

Miluju teplý pita chléb s hummusem. Opravdu. Miluju velký talíř s hummusem, falafely, pečenou i čerstvou zeleninou a teplým pita chlebem. Někomu to nemusí znít, tak krásně, ale věřte mi, že je to prostě lahoda.
Navíc příprava pita chlebu je velmi jednoduchá, určitě je zkuste a dejte mi vědět do komentářů, jak vám chutnalo. :)


Na 6-8 pita chlebů budeme potřebovat:
120 g celozrnné špaldové mouky
120 g hladké mouky
1/2 lžičky sušeného droždí
1 lžička soli
1/2 lžičky cukru
140 ml vlažné vody
2 lžíce olivového oleje

Suché ingredience smícháme a přidáme k nim i vodu a olej. Vše rukama propracujeme v pružné těsto a dáme ho na 1 hodinu kynout do tepla.
Po hodině ho vyndáme a rozdělíme na 6-8 kusů, záleží, jak velké pita chleby chcete udělat.
Kažýd kousek vyválíme na 0,5-1 cm tlusté placky.
Placky dáme na plech, přikryjeme utěrkou a necháme dalších 15 minut odpočinout.
Těchto 15 minut zatím předehřejeme troubu na 250 °C.
Chleby pečeme 5-10 minut, spávně by se měly trochu nafouknout.

Pita je výborná s hummusem, baba ganoush, ale jsou výborné i plněné zeleninou a sýrem.

Dobrou chuť. #dobrotyodA
A. ♥︎

Komentáře