Už jste zkoušeli hlívu ústčinou? Já jsem veliký milovník hub, ale hlíva bývá často celkem drahá. Občas je však zlevněná a zrovna tohle byl ten čas, takže okamžitě byla v košíku a připravila jsem si tento guláš. Pokud hlívu nemáte, tak můžete použít jakékoliv jiné houby. :)


Na 2 porce budeme potřebovat:
300 g hlívy ústřičné
100 g žampiónů
1 velká cibule
1 červená paprika
0,75 l zeleninového vývaru
2 velké brambory
1 mrkev
100 g (marinovaného) tofu
lžička řepkového oleje
1 lžička sladké papriky
1 lžička uzené papriky
1/2 lžičky pepře
1 lžička majoránky
troška soli

1. Brambory a mrkev omyjeme, nakrájíme na menší kousky a dáme péct do měkka.
2. V kastrůlku rozehřejeme olej a přidáme nakrájenou cibuli.
3. Po chvilce k cibuli přidáme na kostičky nakrájenou papriku. Vše zaprášíme kořením a necháme v hrnci chvilku opékat.
4. Na pánvičce si zatím na sucho opražíme na kostičky nakrájené tofu.
5. Když je tofu opražené, přidáme na malé kousky nakrájené houby a necháme je změknout. 
6. Zatím zalijeme cibuli a papriku vývarem. Pod pokličkou necháme vařit cca 15-20 minut.

Dobrou chuť. #dobrotyodA
A.♥︎

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová