Konec roku je vždycky bláznivý, ale letošní prosinec je vážně šílenej. Miluju pořád něco dělat, ale už se těším na pondělí 24. Den předem si vypnu budík a vstanu, až prostě vstanu. Na chatě se zachumlám do deky, pustím si pohádku a sednu si se snídaní do křesla. A na snídani si udělám velkej hrnec čaje a dám si trochu jogurtu, nasušený křížaly a cukroví. 
Nedělám moc cukroví, protože na to není tak moc čas a hlavně mě nebaví jíst dlouhou dobu něco jen proto, aby se to nezkazilo. Dělám tak 4-6 druhů a od každýho kolem 20 kusů. Nám to stačí. Ono totiž žádný zdravý cukroví vlastně neexistuje, když se ho sní hodně. Zdravý cukroví je takový cukroví, který se sní s mírou.
A důležitý je nezapomínat i na zbytek životního stylu - takže nezapomínejte na zeleninu, ovoce, pitný režim a pohyb. :)


Na 20 pracek:
125 g celozrnné špaldové mouky
1 lžíce kakaa
35 g vlašských ořechů
10 g cukr moučka
10 g čekankového sirupu (pokud nemáte, dejte navíc 10 g moučkového cukru)
30 g změklého másla
45 g řepkového oleje

Troubu předehřejeme na 170 °C.
Vlašské ořechy umeleme na mouku a smícháme je se zbylými ingrediencemi. Vše propracujeme rukama a můžeme nechat chvilku odležet v lednici. Já s nimi pracuji dál hned.
Těsto rozdělujeme je na menší kousky a ty vtlačíme do formiček na pracky.
Pečeme 12 minut.
Necháme vychladnout a pak je opatrně vyklepneme ven.

Pokud budete recept zkoušet, napište mi do komentářů, jak vám chutnalo. :) #dobrotyodA
Hezké svátky.
A. ♥

4 komentáře

  1. Tak jsem je zkusila a přijdou mi fakt dokonalé. Dala jsem teda jen poloviční množství ořechů a doplnila stejným množstvím kokosu a pecka. Jen všichni v okolí říkali že dobré, ale chtělo by to osladit 😉 Mně to právě takhle chutná. Díky za skvělý recept

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji za zprávu a chválu. :) Ta "sladkost" by měla být nahrazena právě těmi ořechy, ale je možné, nejspíš by je stačilo trochu posypat moučkovým cukrem v případě, že jsi vyměnila ořechy za kokos a mělo by to být v pořádku. :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová