V neděli jsme slavili 2. narozeniny mého synovce. No a na takovou slávu to chtělo něco dobrého na čem by si klučík pochutnal, ale jak jinak než zdravého? Všichni v rodině milujeme mrkvový dort, takže volba byla docela jasná. Jestli budete recept zkoušet nezapomeňte označit #dobrotyodA


těsto na malou formu:
125 g vlašských/pekanových ořechů (polovina namletá na mouku, polovina nasekaná nahrubo)
250 g celozrnné ječné mouky
280 g najemno nastrouhané mrkve
1,5 lžičky prášku do pečiva
2 velké lžičky skořice
0,5 lžičky muškátového oříšku
1 lžička vanilkového extraktu
2 lžíce čekankového sirupu (nebo cukru)
100 g řepkového oleje
4 vejce
4-6 lžic mléka

krém:
250g ricotta
375 g Philadelphia light
1-2 lžíce čekankového sirupu
maliny, borůvky a pistácie

Smícháme nejdřív suché ingredience a pak přidáme i mokré. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 40 minut, raději proveďte test špejlí. Korpus pak necháme zcela vychladnout a rozkrojíme ho na dvě patra.
Ingredience na krém si také smícháme a potřeme s ním vychladlý korpus, na závěr už jen ozdobíme ovocem a ořechy. 
Na oslavě jsme ještě přidali svíčku, ale převáželi jsme dort a báli jsme se, aby se dort neponičil. Nakonec Oliver (synovec) nejdřív snědl stejně ovoce, pak olízal krém a byl tak najedený, že z korpusu si dal asi 2 malé lžičky, nám (nebo teda mě) ale moc chutnal. :D :)
A.♥

8 komentářů

  1. Slovo torta pri zdravom, jemne dietnom stravovaní je pre mňa pomerne tabu. Už len pri pomyslení na toto slovo sa mi ako milovníkovi sladkostí zbiehajú slinky. Takže zdravá alebo zdravšia torta moju pozornosť hneď zaujala. Vyzerá kralsne a asi ju tento víkend vyskúšam!
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam! Tak toto určite niekedy vyskúšam! Torta vyzerá naozaj chutne. :P :) ;)

    Ann´s Life

    OdpovědětVymazat
  3. Ten vypadá úplně jako z cukrárny :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá úžasně :3 prosím tě, jak velkou formu jsi použila?

    OdpovědětVymazat
  5. Děkují za Váší inspirací.
    V Nedělí má dcerka 2 roky tak snad se mi podaří jako Vám 😊

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová