Pokud mě sledujete na instagramu (a pokud ne, tak rychle do toho), tak jste nejspíš zaregistrovali, že běhám celoročně. Mnoho lidí s prvními studenějšími dny uklidí tenisky a vybíhá až s prvním sluníčkem. Podle mě je to velká škoda a proč se dočtete v dnešním článku.
1. Imunita
Pohyb venku v chladu je naprosto skvělý pro imunitu, neznám lepší způsob otužování. A právě díky otužování budete méně náchylní k nemocem a nebudete se všude klepat zimou. Na mě většina lidí kouká dost divně, že mám rozepnutý kabát, nemám čepici a často mám i holé kotníky a stejně mi není zima. A doporučuji se na běh (zvlášť ve sněhu) se teple obléct. Používejte vrstvy. Já nosím vysoké podkolenky, na ně outdoorové leginy, tričko s krátkým rukávem (zastrčené), triko s dlouhým rukávem, šátek kolem krku, mikinu, bundu a čelenku (to už teda mluvíme o bězích ve stupních pod nulou).

2. Málo lidí
Snad si můj článek nepřečte celá Praha a nezačnou všichni běhat (byla bych ráda, haha!). Ale jak už jsem psala v úvodu, většině lidem se do mrazu a plískanic nechce, takže si hezky zaběháte v klidu.

3. V kondici po celý rok
Další věc, ačkoliv přes zimu běhám celkově pomaleji, tak na jaře nemusím znovu "rozběhávat" svoji kondici. Sice cvičím nebo běhám 6-7x týdně, ale běh je na kondičku prostě nejlepší. Fakt! :)

4. Pocit po běhu
To jak po doběhnutí začne vazodilatace a začnou se vám krásně prokrvovat všechny části těla. Jo to je prostě boží.

5. Čerstvý vzduch
Pokud neběháte a ani nechcete začít, tak choďte aspoň na procházky někam do lesa. Nadýchat se čerstvého vzduchu, protáhnout se a vyčistit hlavu. Není to jen kvůli fyzičce, ale i kvůli psychické stránce. :)

Tak co, běháte v zimě taky? 
A. ♥

3 komentáře

  1. určite to musí byť super, no ja by som sa s mojimi nešikovnými nohami niekde polámala :D no súhlasím, že na imunitu to musí byť pecka!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím, běhání v zimě je nejvíc nejlepší :). Já bych ještě přidala, že mi oproti běhání v létě není tak šílené vedro :). O tom, jak jsem se vsadila, že v prosinci uběhnu 100km, si můžeš přečíst u mně na blogu ;)

    Káča

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová