bátátové falafely

Když jsme byla v září v Londýne, tak jsem v jedné restauraci ochutnala skvělé batátové falafely. Musela jsem je prostě zkusit udělat i doma a s výsledkem jsem nadmíru spokojená. Jsou vážně skvělé a jednoduché. Pokud recept budete zkoušet, budu velmi ráda za ohlasy. :)
90 g bátáty
50 g quinoa
100 g předvařené cizrny (z plechovky, slijte a propláchněte vodou)
petrželka 
2 lžíce vody
sůl, pepř

Batátu oloupeme, nakrájíme na menší kousky a pečeme 250°C 15 minut.
Quinou zalijeme 150ml vody a dáme ji na 15 minut vařit.
Batátu, quinou, cizrnu, petrželku, vodu i koření dáme do mixéru a pomixujeme. Dáme si předehřát troubu na 200°C. Rukama budeme tvořit kuličky, které dáme na pečící papír a zhruba 15 minut je pečeme - dozlatova.
Dobrou chuť.
A ♥

Komentáře

  1. Tak tenhle recept vypadá super lákavě, určitě ho vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  2. Článek si dávám do oblíbených a určitě ho někdy vyzkouším :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. tak toto určite skúsim, pretože batáty milujem! :) vďaka za tip :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  4. A co je to růžové v té mističce?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hummus z červené řepy. I na něj je recept na blogu.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!