Na jednu pizzu budeme potřebovat:
90 g celozrnné ječné mouky (nebo špaldové, těsto bude hutnější)
1/2 lžičky prášku do pečiva
50 ml vody
50 ml vody
20 ml olivového oleje
1/4 lžičky soli
Navrch: passata, žampiony, tofu, sýr, rajčata, oregano a co máte rádi :)
Troubu předehřejeme na 225 °C.
Všechny suché ingredience si smícháme a přidáme k nim mokré. Rukama propracujeme v pružné těsto, které nebude lepit.
To si vyválíme. Já nemám ráda příliš tlustou pizzu, takže dělám tak 0,5 cm tlustou placku, ale záleží na vás.
Navrch dáme passatu, zasypeme oreganem, přidáme rajčata a nakonec posypeme nastrouhanou mozzarellou a troškou parmezánu. Po dopečení ještě přidáme čerstvou rukolu. Na pizzu dejte ingredience podle vašich chutí. :)
Pečeme 12 minut. Záleží na vaší troubě.
super recept :) nikdy som ešte takéto zdravé pizze neskúšala, ale určite by som do nich rada šla ;)
OdpovědětSmazatSabi z blogu Beautiful savage
Určitě vyzkoušej! :)
SmazatPrávě jsem dojedla a je skvělá.. Těsto rychle a moc dobré. Mám radost 😉
OdpovědětSmazatVyzkoušeno, výborná, moc děkuji za recept! :)
OdpovědětSmazatSlo by prosim nahradit celozrnnou mouku klasickou hladkou?:)
OdpovědětSmazatAno, Terko, šlo, ale je možné, že ji bude potřeba lehce více, uvidíš, jak se bude těsto chovat. :)
Smazat