Krásné úterý, zdravím Vás z Egypta!  Sem jsem se rozhodně nepřijeli válet na pláži, ale pořádně to tu celé projezdit a vidět vše od Pyramid, přes Údolí králů až po malé místní vesničky. Ale o tom zase příště, dnes vám chci ukázat pár fotek z našeho víkendu v Rakousku. S Verunkou jsme navštívily Hallstatt a Dachstein. Určitě se mrkněte i na video. Už jste na těchto místech byli?

K Hallstatu jsme dorazily zhruba o půlnoci z pátku na sobotu a šly rovnou spát. Ráno jsme se posilnily kaší a vyrazily na objevování krás malebného městečka.
 Naše skromná kuchyňka. 
Miluju kavárenský snídaně, ale kaše z ešusu v přírodě má taky kouzlo.
Prej tu vypadám jako Dánka :D Takže teď musíme do Dánska!
Když už jsme Hallstatt dostatečně prošly a pokochaly se, vrátily jsme se na odpočívadlo, kde jsme si uvařily oběd. A protože bylo vedro k padnutí, šly jsme si zaplavat - rozuměj rychle tam skočit udělat pár tem a zase zpátky, vše opakovat 3x. Voda měla (ne)příjemných 6°C a my se vážně osvěžily. :)
Naše skromná koupelna. :D
A takhle s úsměvy na tvářích jsme ujely celkem 920 km, Verunka sice neřídí, ale mně delší vzdálenosti na řízení nevadí. Navíc, když mi Verunka dělala tak příjemnou společnost, utíkalo to jako voda! :) A kdyby náhodou, kafe to jistí!
Po koupačce a kratším odpočinku jsme se vydaly dál na cestu, přejely jsme asi dalších 80km do Ramsau am Dachstein, odkud jsme další den vyrazily na skywalk a ice palace.
Druhý den jsme při procházce našly mátu a ostružiny. Hned jsme si k snídani udělaly mátové a ostružiny přidaly do kaše.
Po snídani jsme se už rozjely směrem skywalk. Původně jsme si myslely, že si vrchol vyšlápneme, ale nakonec jsme si přečetly, že pokud člověk nemá dostatečně zkušeností s lezením (to fakt nemáme, naivně jsme doufaly v nějakou stezku jako na Sněžku), je velká pravděpodobnost přiblížení smrti. Takže jsme každá vyplázly 45 éček za lanovku (+ vstup na skywalk a do ice palace). Nejdřív jsme byly z ceny dost zaražené, ale když jsme vyjely nahoru a viděly tuhle nádheru, a pak další a další, už nás to netrápilo.
Visutý most a schody do neznáma.
A teď už hurá do ledového paláce - ten musíte vidět. To je prostě nádhera! 
Na zpáteční cestě jsme se šly ještě projít v přírodě - Stainach-Pürgg.
No a u koní jsme se samozřejmě zasekla na půl hodiny. ♥
To bylo jen velmi stručně shrnuto, chtěla jsem vypíchnout jen ty nejdůležitější body naší cesty, jinak bych to tu sepisovala do dnes. ;)
Tak zase příště. A. ♥

4 komentáře

  1. Panebože, to je jak sen! Já úplně miluju táboření nebo campování a tohle vypadá úžasně, ještě ke všemu, když je to v takhle nádherných městečkách! Ty fotky jsou opravdu jak z jiného světa. A ty schody do neznáma s tím mostem a palácem?? To za ty peníze asi vážně stálo! :O
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  2. jéj, to musel byť prekrásny výletík :) Hallstatt veľmi, veľmi, veľmi chcem raz vidieť, vyzerá to tam ako v rozprávke! skvelé fotky aj článok ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová