S cuketou se dá kouzlit ve sladké i slané kuchyni. Tentokrát jsem si pro vás připravila cuketový chlebíček s čokoládou. Ještě je ozvláštněn mandlovým máslem. A se vším se dá hýbat - takže pokud něco nemáte, vůbec nevadí! 

Na jeden chlebíček budete potřebovat:
200 g cukety
80 g mandlové máslo Šufánek (nebo použijte řepkový olej/máslo, ale v menším množství - cca 50-60 g)
2 vejce
5 lžic čekankové sirupu (nebo cukru, ale více tekuté složky; použít můžete taky třeba banány)
150 g podmáslí (kefír, jogurt 3,5 % tuku)
200 g celozrnné špaldové mouky
1/2 kypřícího prášku
2 lžíce holandského kakaa
50 g 70% čokolády
přidat můžete i oříšky

Zkuste také zdravý cuketový perník >>

Troubu si předehřejte na 160 °C.
Cuketu i se slupkou najemno nastrouhejte, smíchejte se všemi tekutými ingrediencemi. K této směsi přidejte i ty suché a vše důkladně promíchejte.
Na závěr přidejte i nasekanou čokoládu, oříšky, semínka, cokoliv máte rádi.
Přendejte do formy na biskupský chlebíček a dejte péct na 50-55 minut.

Tip na podávání: na (teplý) plátek chlebíčku dejte tvaroh, přidejte ovoce a posypte semínky nebo zalijte ještě trochou (mandlového) másla.

Pokud budete recept zkoušet, nezapomeňte mě označit nebo mi výtvor poslat. :)
#dobrotyodA
A. ❤️

6 komentářů

  1. Ten musí byť chutný :)

    www.veraparadis.com

    OdpovědětVymazat
  2. ešte som o takomto spôsobe spracovania cukety nepočula, ale musí to byť skvelé :) nám tiež takéto obryne rastú v záhradke, až je to čudné :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se máte! Asi je nějaký hodně dobrý rok nebo nevím. :D Recept vyzkoušej, myslím, že budeš velmi mile překvapena. :)

      Vymazat
  3. Urcite to chutna skvele. Skoda, ze nemam moznost pect, urcite bych se do toho s jistym zjednodusenim pustil.
    Zajimalo by mne, proc je tam krome prasku do peciva jeste ta soda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protože jsem doma měla malý zbytek prášku do pečiva a malý zbytek sody. :)

      Vymazat
    2. Diky za vysvetleni a chvalim, ze jako spravna experimentatorka jste do "laboratorniho deniku" zaznamenala presny postup. :-)

      Vymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová