Krásné pondělí! Já právě odcházím na další, tentokrát předposlední, zkoušku. Dnes opět recept na moje oblíbené risotto, nečekejte nic na způsob školní jídelna, je to upravené italské.
Pořád říkám, že italská jídla jsou moje oblíbená a risotto to jen potvrzuje. Určitě zkuste tohle, je jednoduché a moc si pochutnáte! Pokud budete risotto zkoušet určitě mi dejte vědět nebo ho snad děláte? :)

Na 2 porce budeme potřebovat:
150 g parboiled rýže (správně má být samozřejmě Arborio)
500 ml zeleninového vývaru
2 hrsti sušených hub (nebo 3 větší čerstvé houby)
hrst sušených rajčat
30 g parmezánu
bazalka, pepř (mám moc ráda i kombinaci s libečkem)

Sušené houby zalijeme trochou horké vody a necháme změknou.

Na rozehřátou pánev nasypeme rýži a postupně ji zalíváme trochou vývaru, vždy jen tak, aby byla ponořená a necháme vyvařit a zase přidáme trošku, dokud není rýže zcela hotová. (Pokud používáte čerstvé houby, přidejte je k rýži zhruba v polovině zalívání vývarem.)

Nakonec přidáme nakrájená rajčata a sušené houby, bylinky a koření. Vše promíchejte a přidejte nastrouhaný parmezán a pořádně ho promíchejte do rizota.

4 komentáře

  1. Mňam, to vypadá skvěle! Já jsem měla houbový rizoto nedávno v restauraci a top, já dělám nejvíc asi s kuřecím masem a trošku jinak, tak ráda tento recept zkusím a pak dám vědět! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já když ho dělám s masem, tak se steakem z lososa nebo z tuňáka. To je teprve dobrota! :) A jakým postupem ho děláš?

      Vymazat
  2. jéj, hneď by som si dala, vyzerá to úžasne :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová