pondělí 19. června 2017

Houbové risotto

Krásné pondělí! Já právě odcházím na další, tentokrát předposlední, zkoušku. Dnes opět recept na moje oblíbené risotto, nečekejte nic na způsob školní jídelna, je to pravé italské. Pořád říkám, že italská jídla jsou moje oblíbená a risotto to jen potvrzuje. Určitě zkuste tohle, je jednoduché a moc si pochutnáte! Pokud budete risotto zkoušet určitě mi dejte vědět nebo ho snad děláte? :)
Jinak se moc omlouvám, že příspěvky teď nejsou moc časté, ale bohužel mi zbývají ještě dvě zkoušky a proto nemám moc čas psát články, avšak mám pár nápadů co napsat a brzy to vše určitě sepíšu a vydám! 


Na 2 porce budeme potřebovat:
150g rýže (správně má být Arborio, ale já kvůli nutričním hodnotám používám na vše Parboiled)
500ml vody
hrst sušených hub
hrst sušených rajčat
30g Parmigiano reggiano
bazalku, pepř

Dáme si uvařit vodu, sušené houby vodou spaříme (jen částí). Necháme si rozehřát pánev a nasypeme na ni rýži, kterou lehce opražíme, zalijeme troškou horké vody od hub, jen aby byla rýže ponořená. Vodu necháme vyvařit a přidáme další část. A tak to budeme opakovat až použijeme celý půl litr. - rýže by měla být lehce na skus. Nakonec přidáme nakrájená rajčata, houby, bylinky a pepř. Vše pořádně promícháme, pánev stáhneme z plamene a přidáme nastrouhaný parmazán a pořádně ho vmícháme do rýže. A to už je všechno, dobrou chuť!

4 komentáře:

  1. Mňam, to vypadá skvěle! Já jsem měla houbový rizoto nedávno v restauraci a top, já dělám nejvíc asi s kuřecím masem a trošku jinak, tak ráda tento recept zkusím a pak dám vědět! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já když ho dělám s masem, tak se steakem z lososa nebo z tuňáka. To je teprve dobrota! :) A jakým postupem ho děláš?

      Vymazat
  2. jéj, hneď by som si dala, vyzerá to úžasne :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ho vyzkoušej, je to vážně jednoduché. :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!